Presa străină, cucerită de ideea vaccinării la Castelul Bran: „Dracula nu mai mușcă, înțeapă!”

Data actualizării: Data publicării:
diploma de vaccinare la castelul bran are un desen cu o asistenta cu seringa in mana si colti de vampir
Cei care se vaccinează la Castelul Bran primesc și o diplomă suvenir Foto: captură video Digi24

Presa străină este încântată de ideea de a organiza un centru de vaccinare la Castelul Bran din România și relatează despre această inițiativă de mai mult timp, profitând de celebritatea pe care o are Dracula pentru a pune titluri spectaculoase. Revista franceză „Le Point” a publicat, astfel, în ediția online, un articol cu titlul: „Covid în România: Dracula nu mai mușcă, înțeapă!”.

Jurnaliștii remarcă ideea ingenioasă, subliniind că este și o modalitate de a relansa turismul, pe lângă beneficiul de a face accesibilă vaccinarea pentru populație.

„Coada se întinde pe câteva sute de metri. Mii de persoane își așteaptă rândul pentru a urca pe dealul unde se află castelul lui Dracula din Transilvania, în inima României. Dar nu au venit în Carpați pentru a-l întâlni pe vampirul cel mai cunoscut din lume. Scopul lor nu este de a-și da sângele, ci de a se înțepa în braț cu vaccinul Pfizer, care le este oferit fără o programare prealabilă. (...) Inițiată la mijlocul lunii mai și prevăzută să dureze o săptămână, operațiunea 'Pfizer la Dracula' este un succes”, relatează corespondentul Le Point în România. În plus, vaccinații beneficiază de intrare gratuită la castel și au parte și de o diplomă cu un text demn de un curs de marketing: „Un vaccin de neuitat, o înțepătură fără programare și gata, castelul vă așteaptă pentru următorii 100 de ani”, remarcă jurnalistul.

Revista franceză notează că autoritățile române și-au accelerat campania prin care speră să vaccineze populația în proporție cât mai mare, organizând maratoane ale vaccinării în biblioteci, muzee și alte spații publice frecventate. 

Și Euronews a relatat despre vaccinarea de la Bran cu un titlu amuzant: „România își înfige dinții dinții în programul de vaccinare la Castelul lui Dracula”.

Time a titrat: „Vizitatori ademeniți cu vaccin gratis la Castelul lui Dracula din Transilvania”.

Pornind de la exemplul din România, postul belgian RTBF trece în revistă metode inedite prin care diverse țări încearcă să-și facă populația să se vaccineze.

CNN, BBC, The New York Times, NBC News au relatat, la rândul lor, despre vaccinarea de la Castelul Bran.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri