Ajutor pentru medici în lupta cu COVID-19. Campania Digi #amgrijă a ajuns în vestul țării

Data actualizării: Data publicării:
am grija

Echipamente medicale necesare în lupta cu noul coronavirus au fost donate spitalelor din Oradea și Timișoara. Sunt paturi de terapie intensiva complet dotate și altă aparatură de ultimă generație. Donația face parte din campania Digi România prin care au primit sprijin, până acum, și spitale din București, Craiova și Brașov. 

Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea trateaz exclusiv bolnavi de COVID-19. Pentru medicii și pacienții de acolo, grupul Digi | RCS & RDS a cumpărat și a donat 10 paturi de terapie intensivă dotate inclusiv cu ventilatoare.

Maria Silaghi - manager Spitalul Municipal "Gavril Curteanu":
Într-adevăr este o donație cu o valoare semnificativă pentru spital, nu numai valoric vorbind, ci și din punct de vedere medical această donație va fi utilă pentru pacienții noștri. Colegii mei de la ATI sunt încântați de această donație.

În spital vor mai ajunge stații de monitorizare, un defibrilator, un ecograf și alte echipamente.

Călin Iulian Barabaș - director de îngrijiri Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" Oradea: Îngrijirea acestor pacienți este foarte dificilă. Faptul că am primit suport cu ventilatoare, cu ecograf, cu paturile acestea, ne va fi munca mult mai ușoară și vom putea avea rezultate mult mai bune decât până acum.

Maria Silaghi - manager Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" Oradea: Le doresc mult succes în continuare, să poată să facă cât mai multe donații de acest fel și le mulțumesc din suflet.

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara este cunoscut pentru faptul că are cele mai bune rezultate în vindecarea pacienților cu COVID-19. Peste 500 de oameni au trecut prin mâinile medicilor de acolo.

Spitalul a fost inclus printre cele cărora grupul Digi | RCS & RDS le donează echipamente. Secția ATI a primit două paturi și întreaga aparatură necesară supravegherii și tratării bolnavilor.

Cristian Oancea - manager Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara: Această donație era absolut necesară pentru a deservi cât mai bine calitatea vieții și a actului medical pentru pacienții noștri. Sperăm în continuare să fiți alături de noi Încă deși ați observat că pandemia e în scădere, nu știm ce va urma nu știm când va urma al doilea vârf și sprăm în continuare să fiți și voi alături de noi cum și noi suntem alături de voi.

Grupul Digi |RCS & RDS va continua campania de donaţii către spitalele din România până la jumătatea lunii iulie. Valoarea totală a echipamentelor, 60 de kit-uri de terapie intensivă, este de 1,6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri