Sari la conținut

E oficial. 2 decembrie va fi zi liberă

Liber pe 2 decembrie, pentru bugetari. Guvernul a aprobat  hotărârea prin care ziua ce face puntea între Ziua Naţională şi weekend va fi declarată nelucrătoare.

Interior Minister de Maiziere Moves Into New Office

FOTO: Getty Images

ACTUALIZARE. Guvernul a decis: românii vor avea liber în 2 decembrie.

Ziua liberă va fi recuperată prin prelungirea zilelor de lucru, până în data de 16 decembrie.

”Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în documentul aprobat de Guvern. 

Prevederile nu se aplică acolo unde activitatea nu poate fi întreruptă. ”Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016”, a mai decis Executivul.