Cea mai periculoasă intersecţie din Bucureşti

Data publicării:
accident

În Bucureşti au loc anual sute de accidente grave, iar principala cauză e legată de lipsa de disciplină a pietonilor, susţine poliţia. Alte cauze pentru accidentele soldate cu victime: neacordarea de prioritate sau consumul de alcool la volan.

Un şofer a ajuns la spital după ce a încurcat paharul cu volanul. A provocat un accident rutier la intersecția dintre străzile Baba Novac și Ion Țuculescu şi a scăpat teafăr. Nu a fost la fel de norocos când s-a dat jos din maşină. Din cauza băuturii s-a dezechilibrat şi s-a lovit la cap. Consumul de alcool la volan se numără printre cele mai importante ale accidentelor rutiere.

Șofer: „Voia să se dea jos din maşină. I-am zis, stai domnule jos, stai în maşină că nu poţi nici să te mişti. Între timp s-a dat jos din mașină și îl văd cum pică jos și a dat cu capul.”

Polițiștii spun că în 2016 au fost solicitați pentru aproape 500 de accidente rutiere grave în București. Aproape 20 de accidente rutiere grave s-au petrecut în trei întersecţii din Bucureşti dar care au avut cauze diferite.

Intersecția dintre străzile Lizeanu și Ștefan cel Mare este o intersecție extrem de periculoasă, spun polițiștii. Ei au inclus această zonă într-un top trei. Aici există o particularitate a accidentelor rutiere. Cele mai multe dintre ele s-au petrecut din cauza pietonilor care au traversat prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului.

Cea mai periculoasă intersecţie din Bucureşti este în sectorul 2.

Deși în acest loc nu sunt bulevarde, intersecția străzilor Toamnei cu Mihai Eminescu reprezintă un loc extrem de periculos spun polițiștii. Numai anul trecut aici au avut loc 8 accidente rutiere grave. De această dată, în această intersecție, cauza principală a accidentelor este neacordarea de prioritate.

Traversarea prin loc neprmis a principala cauză a accidentelor din Capitală. Pietonii au fost implicaţi în nu mai puțin de 140 de accidente. În alte 100 de cazuri şoferii au intrat în intersecţii fără să acorde prioritate altor autoturisme, iar 50 de accidente rutiere au avut loc din cauza vitezei excesive. Specialiştii în siguranţă rutieră spun că şi autorităţile locale poartă vina multor drame.

Virgil Mihailovici, specialist în Siguranţă Rutieră: „Dacă vă uitaţi în oraş, anul acesta, nu au fost făcute aşa cum ar fi trebuit să fie, nici în primăvară şi nici acum. Nu sunt vopsite, nu sunt evidenţiate nu doar ziua dar să fie vizibile şi noaptea.”

Aproape 70 de oameni au murit şi aproape 400 de persoane au ajuns la spital anul trecut după ce au fost implicate în accidente rutiere în Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri