Mesajul Gabrielei Firea pentru părinții supărați că s-au închis școlile

Data publicării:
Massive Winter Storm Brings Snow And Heavy Winds Across Large Swath Of Eastern Seaboard
NEW YORK, NY - JANUARY 04: Children play in snow during a massive winter storm on January 4, 2018 in New York City. As a major winter storm moves up the Northeast corridor, New York City is under a winter storm warning and forecasts are calling for six to eight inches of snow. (Photo by Nicholas Hunt/Getty Images)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a criticat pe bucureștenii nemulțumiți de faptul că au fost închise școlile din cauza viscolului. Școala e pentru educație, nu pentru a-i supraveghea pe copii cât sunt părinții la serviciu, spune edilul. Firea a mai anunțat un număr de telefon la care să apeleze cei care nu au cu cine să-i lase pe cei mici.

„Sunt și eu părinte, am fost și eu mamă tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu avem ce să facem cu copiii pentru că sunt școlile închise”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că înțelege dificultatea familiilor care nu au cu cine să-i lase pe copii. „Dar cred că școlile sunt deschise pentru educație și nu doar pentru îngrijire și supraveghere. Îi înțeleg pe acești părinți, dar îi rog să găsească soluții în familie, printre prieteni, cunoscuți, astfel încât să nu-și lase copiii în ger, viscol și ninsori abundente doar pentru a-i trimite undeva cât timp sunt ei la serviciu”, a spus Firea.

Ea a adăugat că măsura închiderii școlilor a fost luată pentru a-i proteja pe copii și pe profesori, mai ales că în această perioadă au fost înregistrate numeroase cazuri de viroze și gripă.

Gabriela Firea i-a îndemnat pe cei aflați în situații „deosebite”, care chiar nu au găsit o soluție pentru a lăsa copilul în siguranță, să sune la numărul de telefon 0 800 800 868.

„Primăria generală, prin Direcția de asistență socială, cu ajutorul primăriilor de sector, vom găsi soluții punctuale pentru aceste cazuri. Facem acest pas tocmai pentru a demonstra că ne pasă”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că nu toți copiii merg la școală „în mașina încălzită a părinților”, ci mulți merg cu transportul în comun sau chiar pe jos, în condițiile în care, din cauza gerului combinat cu viscol, temperaturile resimțite vor fi chiar de minus 20 de grade.

„Nu ar fi corect, nu ar fi înțelept, nu ar fi responsabil să deschidem mâine dimineață școlile”, a spus Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri