Sari la conținut

Miting al angajaţilor Dacia Renault, miercuri, la Mioveni. Sindicatele anunţă 10.000 de participanţi

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Blocul Naţional Sindical (BNS), mitingul se va desfăşura între orele 13.00 şi 14.30, pe platoul Casei de Cultură din Mioveni.

Conform sursei citate, prin această formă de protest sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra necesităţii investiţiilor în infrastructura de transport, respectiv asupra finalizării cât mai rapide a lucrărilor la autostrada Piteşti - Sibiu.

Reprezentanţii BNS, care îi reprezintă pe angajaţii companiilor Dacia Renault şi Ford Craiova, având membri de sindicat şi în societăţile care produc componente şi subansamble auto, afirmă că autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru ca aceste două platforme industriale să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă a peste 150.000 de oameni.

„Acest tronson de autostradă este vital pentru ca Dacia Renault să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă şi venituri decente pentru angajaţi, iar industria de subansamble şi componente auto dezvoltată pe orizontală, care asigură existenţa a 150.000 de lucrători şi a familiilor acestora, nu poate funcţiona în absenţa unei infrastructuri rutiere decente. Posibilităţi de finanţare pentru acest tronson de autostradă există, obligaţii asumate în raport cu Uniunea Europeană există, iar necesitatea construcţiei în regim prioritar nu poate fi negată sub nicio formă”, spun liderii Blocului Naţional Sindical.

De asemenea, sindicaliştii afiliaţi la BNS care vor ieşi miercuri în stradă la Mioveni, precum şi cei care vor protesta în alte oraşe din ţară pe parcursul lunii martie cer Guvernului şi măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei muncii.

Potrivit sursei citate, printre nemulţumiri se află şi creşterea exacerbată a preţurilor la utilităţi, „ajunse la un nivel greu de suportat de către populaţie”.