O grupare care vindea mașini second-hand aduse din afara țarii a păgubit statul cu 35 de milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
parc masini ocazie second hand

Poliţiştii fac astăzi 175 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleormn, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, informează Mediafax.

Percheziţiile se fac în 5 dosare penale şi vizează o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri