Sari la conținut

Şoferița care a blocat tramvaiele aproape o oră: Cred că din cauza roţii nu au putut trece

600 de şoferi au fost amendaţi, în ultimele zile, în Bucureşti, pentru că au parcat pe unde au avut chef, fără să ţină cont de faptul că blochează circulaţia pe străzile şi-aşa îngustate de nămeţi.În multe dintre cazuri, troleibuzele si tramvaiele nu au mai putut să treacă şi zeci de călători au avut de suferit. Mai mult decât atât, şoferii care parchează ilegal şi blochează circulaţia mijloacelor de transport în comun ar putea fi daţi în judecată de RATB şi puşi să plătească pierderile regiei.

 

45 de minute a ţinut o şoferiţă blocate tramvaiele de pe linia 5 din Bucureşti. A lăsat maşina prea aproape de linie, iar mijloacele de transport în comun nu au mai putut înainta. Femeia spune că se grăbea să îşi ducă la clinica medicală copilul: „Trebuia să îi pun piciorul în ghips şi nu am avut unde să parchez şi... M-am uitat, mi s-a părut că are loc să treacă tramvaiul şi cred că cu roata asta, uitaţi, am lăsat-o aşa strâmb şi din cauza roţii nu a putut să treacă tramvaiul”.

Lacrimile nu i-au înduplecat însă pe poliţişti. Femeia are dosar penal şi amendă, dar a rămas în continuare cu permisul în buzunar. Nu este singurul caz de acest fel din ultima perioadă.

Opt incidente pe zi a înregistrat, în medie, RATB săptămâna aceasta. De fiecare dată, mijloacele de transport în comun au fost blocate între 20 şi 70 de minute.

Vineri, troleibuzele nu au mai putut circula pe Bulevardul Vasile Milea după ce un şofer a blocat prima bandă. La fel s-a întâmplat şi într-o altă zonă din Bucureşti, unde troleibuzele au fost ţinute pe loc de inconştienţa şoferilor.

Constantin Tobescu - purtătorul de cuvânt al RATB: „ Aceste vehicule depind de firul electric de contact şi nu pot depăşi maşinile parcate neregulamentar. Joi şi vineri am înregistrat blocări foarte mari. Am fost blocaţi în mai multe zone ale Bucureştiului”.

Poliţiştii au dat sancţiuni pe bandă rulantă şoferilor nepăsători. Trei dintre ei au chiar dosar penal pentru blocarea traficului.

Ovidiu Munteanu - purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti: „În ultimele zile, politiştii Brigăzii Rutiere au sancţionat peste 600 de conducători de autovehicule care au oprit sau staţionat neregulamentar”.

Şoferii care parchează neregulamentar riscă amenzi cuprinse între 500 şi 625 de lei şi trei puncte de penalizare.

Pe aceeași temă