Video Sorina Pintea a părăsit arestul preventiv cu ambulanţa

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea ED2ogn_8352_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sorina Pintea a părăsit, vineri, arestul preventiv într-o ambulanţă după ce judecătorii de la Curtea de Apel au admis ca ea să fie cercetată în stare de libertate. Fosta ministră a Sănătăţii va trebui să respecte mai multe reguli în funcţie de controlul judiciar.

 

Sorina Pintea va fi dusă la un spital civil, aşa cum a cerut aceasta imediat după ce a fost încarcerată. Va fi cercetată în stare de libertate dar sub control judiciar. Judecătorii de la Curtea de Apel din Bucureşti i-au admis contestaţia la arestul preventiv.

Va avea şi o serie de reguli în funcţie de controlul judiciar – trebuie să se prezinte la poliţie de fiecare dată când va fi chemată la un program prestabilit. Trebuie să se ducă în faţa instanţelor sau parchetelor atunci când este citată şi, desigur, să nu ia legătura cu martorii.

Acest caz al Sorinei Pintea a dus şi la modificări legislative, ministrul Marcel Vela vrea să modifice modul în care sunt transportaţi cei aflaţi în arest preventiv.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că Sorinei Pintea, aflată atunci în arest preventiv la Arestul Central al Poliţiei, i s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, însă aceasta nu a acceptat, aşa că s-a luat măsura de a-i fi asigurată asistenţă medicală permanentă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea să fie cercetată sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri