Birourile Deutsche Bank, percheziționate într-un caz de spălare de bani. Ancheta, legată de Panama Papers

Data actualizării: Data publicării:
politie germania
Foto: Shutterstock

Birourile sediului central al Deutche Bank și alte cinci locații au fost percheziționate, joi dimineața, de 170 de polițiști, au dezvăluit procurorii din Frankfurt care se ocupă de caz. Perchezițiile au avut loc într-un caz de spălare de bani. În joc sunt sute de milioane de euro, scrie The New York Times.

politie germania
Foto: Shutterstock

Doi angajați, ale căror nume nu au fost făcute publice, însă care au vârste de 50 și 46 de ani, dar și alte „persoane neidentificate în poziții de autoritate” sunt suspectați că nu au raportat posibile cazuri de splălare de bani pentru tranzacții în valoare de 311 milioane de euro sau chiar mai mult de 350 de milioane de euro.

Banii s-au „scurs” către organizații din Insulele Virgine Britanice înainte de primăvara lui 2016, se arată într-o declarație de-a procurorilor.

Banca germană a confirmat într-o declarație de presă că polițiștii investighează mai multe sucursale din Germania ale băncii și au dezvăluit că ancheta este legată de Panama Papers - un scandal imens care a făcut puțină lumină în fenomenul global și mecanismele de spălare de bani.

În aprilie 2016, mai multe organizații de presă, în colaborare cu International Consortium of Investigative Journalists, au publicat Panama Papers, care au arătat cum unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii, inclusiv 900 de clienți ai Deutche Bank, au evitat plata taxelor în țările natale, prin transferarea banilor către paradisuri fiscale.

Procurorii care se ocupă de anchetă au arătat că „Deutche Bank și-a ajutat clienții să găsească organizații offshore în paradisuri fiscale și au transferat banii fără să alerteze autoritățile că aceste cazuri sunt posibile acțiuni de spălare de bani”.

Oamenii legii au ridicat documente, inclusiv de tip digital, în cadrul perchezițiilor care au avut loc azi. În plus, doi angajați ai băncii sunt suspectați că au ajutat clienți ai Deutche Bank să deschidă conturi offshore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri