Hackerii care au furat criptomonede de peste 600 de milioane de dolari au dat înapoi aproape tot

Data publicării:
hacker cu gluga imagine din spate cu ecrane multe si cabluri
Foto: Guliver/ GettyImages

Hackerii care a furat criptomonede în valoare de 600 de milioane de dolari au returnat aproape toate titlurile digitale, informează BBC.

Joi, Poly Network a confirmat pe Twitter că au fost recuperate criptomonede Ether în valoare de 268 de milioane de dolari, iar în ultimele 24 de ore au fost returnate companiei criptomonede în valoare de încă 342 de milioane de dolari.

Persoana care a restituit criptomonedele furate a făcut publice și mai multe informații, dezvăluind de ce a fost atacată Poly Network și ofertele făcută de companie în încercarea de a recupera criptomonedele.

Hackerul susține că Poly Network s-a oferit să răscumpere criptomonedele furate contra sumei de 500.000 de dolari, promițând și că nu va face plângere penală. Un astfel de comportament este considerat îngrijorător de către experții în securitate cibernetică. Gruparea de hackeri a refuzat oferta companiei.

Joi seară, Poly Network a anunțat că majoritatea criptomonedelor furate au fost transferate într-un portofel digital controlat atât de hackeri, cât și de companie.

Cu toate acestea, o parte din criptomonede încă lipsesc. "Hackerii încă dețin criptomonede Tether în valoare de 33,4 milioane de dolari, pentru că ele au fost blocate de emițător", a declarat Tom Robinson, co-fondator al Elliptic, o companie de analiză a datelor din blockchain. Acesta a mai spus că hackerii încă dețin alte criptomonede în valoare de câteva mii de dolari, însă nu se știe dacă ele fac parte din titlurile digitale furate sau donații cerute joi de hackeri, pentru a-i răsplăti pe oamenii care au pierdut bani după atacul lor. Totodată, lipsesc încă 13,37 Ether (40.000 de dolari), criptomonede primite de o femeie care i-a avertizat pe hackerii că Tether și-a blocat titlurile.

Atacul asupra Poly Network s-a produs marți, după ce hackerii au exploatat o vulnerabilitate și au furat mii de criptomonede.

Poly Newtork a anunțat pe Twitter că încă așteptea restituirea completă a criptomonedelor furate, dar că este în comunicare cu hackerul denumit "Mr. White Hat".

Hackerii "White Hat" sunt de obicei experți în securitate cibernetică care își folosesc cunoștințele pentru a ajuta organizațiile să găsească vulnerabilități în rețeaua informatică.

Gruparea care a atacat Poly Network a făcut public și un mesaj primit de la companie: "Întrucât credem că acțiunile voastre sunt de tip White Hat, vrem să vă oferim o recompensă de 500.000 de dolari. Vă asigurăm că nu veți fi trași la răspundere pentru acest incident".

În timp ce hackerii White Hat consideră dezamăgitoare calificarea atacului de către Poly Newtork ca fiind o acțiune similară cu ale lor, Charlie Steele, un fost oficial FBI și al Departamentului de Justiție din SUA, și-a manifestat îngrijorarea despre presupusa ofertă făcută de companie. "Companiile private nu pot oferi imunitate în fața trimiterii în judecată", a spus Steele.

Partenerii noștri