A murit Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles

Data publicării:
Eagles
A murit Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles. Foto: Profimedia

Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles şi solist al hitului din 1975 ''Take It to the Limit'', a murit miercuri la vârsta de 77 de ani în urma unor complicaţii cauzate de o afecţiune pulmonară, a anunţat joi grupul american pe pagina sa de internet, potrivit Reuters.

Randy Meisner li s-a alăturat lui Glenn Frey, Don Henley şi Bernie Leadon în componenţa originală a trupei Eagles în 1971 şi a cântat pe albume clasice ale formaţiei americane, cum ar fi ''Eagles'', ''Desperado'', ''On the Border'', ''One of These Nights'' şi ''Hotel California''.

Deşi a părăsit trupa în perioada de culme a popularităţii acesteia, în 1977, la scurt timp după ce albumul şi single-ul ''Hotel California'' au devenit succese majore, a fost şi el inclus, alături de formaţie, în Rock and Roll Hall of Fame, în 1998.

Conflictele interne l-au determinat pe chitaristul Bernie Leadon să părăsească trupa în 1975, când a fost înlocuit de Joe Walsh, iar Randy Meisner a plecat doi ani mai târziu, fiind înlocuit de Timothy B. Schmit, scrie Agerpres. ''Toată treaba a început să se strice când am început să mergem cu limuzine separate'', a declarat Randy Meisner pentru revista Rolling Stone.

Născut pe 8 martie 1946, în localitatea Scotts Bluff din statul Nebraska, Randy Meisner a fost copleşit de presiunile făcute de colegii din trupă, potrivit Rolling Stone, după ce a refuzat să ajungă în centrul atenţiei şi să interpreteze ''Take It to the Limit'' în concerte.

''Nu-mi place să fiu în lumina reflectoarelor'', a spus Randy Meisner, potrivit Rolling Stone. ''Într-o noapte, în Knoxville, am rămas până mai târziu şi am făcut gripă. Am făcut două sau trei bisuri, iar Glenn mai voia încă unul. Le-am spus că nu pot şi ne-am luat la ceartă. Acela a fost sfârşitul'', a adăugat muzicianul american.

Câţiva ani mai târziu, Randy Meisner a dorit să se alăture trupei la un spectacol din Los Angeles, dar a fost refuzat, a declarat el pentru Rolling Stone în 2008.

''M-am gândit că ar fi fost drăguţ să stau cu Timothy B. Schmit pe scenă şi să cânt 'Take It to the Limit', dar mi-au spus un 'nu' foarte clar. Nu-i învinovăţesc. Trebuie să-şi păstreze trupa aşa cum este'', a spus Randy Meisner.

Înainte să cânte în trupa Eagles, el a fost basistul grupului Poco şi, de asemenea, basistul şi vocalistul formaţiei Rick Nelson & Stone Canyon Band.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Eagles1972
Moarte suspectă a soției unui fost membru Eagles
Glenn-Frey1
A murit fondatorul Eagles
Partenerii noștri