Video Cel puțin opt oameni au fost uciși de o avalanșă în Tibet. Desfășurare de forțe masivă, în căutarea supraviețuitorilor

Data publicării:
tunel Tibet
Avalanșa a surprins mai multe mașini în apropierea unui tunel. Foto: Profimedia Images

Mai multe persoane și vehicule au fost surprinse de avalanșa care a căzut pe un drum din sud-vestul Tibetului. La fața locului are loc o desfășurare de forțe impresionantă, mai multe persoane fiind date dispărute. Până acum autoritățile chineze au raportat 8 decese.

Ministerul chinez pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un grup de lucru în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei. Sunt circa 250 de salvatori cu aproape 1000 de dispozitive de căutare care încearcă să descopere în mormanele de zăpadă supraviețuitori.

Departamentul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă a desfăşurat 246 de salvatori, peste 70 de vehicule, 10 echipamente de mari dimensiuni şi 994 de dispozitive pentru căutare în cadrul operaţiunilor de excavare a unui culoar de 350 de metri, se arată într-un raport.

Și autorităţile locale au trimis la faţa locului 131 de persoane şi 28 de vehicule, a relatat joi cotidianul chinez Global Times.

Avalanşa, care s-a produs marţi, în jurul orei locale 20:00 (12:00 GMT), pe o porţiune a drumului ce face legătura între satul Pai din Mainling şi ieşirea din tunelul Doxong La, a surprins mai multe persoane şi vehicule, conform agenţiei Xinhua.

Nu este clar deocamdată câte persoane sunt date dispărute, iar autorităţile nu au făcut publice alte detalii.

Situată la o altitudine de aproximativ 3.100 de metri, localitatea Nyingchi este supranumită de multe companii de turism "Elveţia Tibetului".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri