Cum a ajuns un român din Elveția să-și omoare prietenul din copilărie și pedeapsa pe care o va primi

Data publicării:
criminalisti la locul unei crime
Poliția elvețiană FOTO: Getty Images

Un român de 33 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare în Elveția pentru că și-a ucis un prieten din copilărie care îi era și coleg de serviciu, în 2018.

De asemenea, instanța a decis ca inculpatul să fie expulzat din Elveția și l-a obligat la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 31.000 de euro pentru familia victimei, potrivit presei elvețiene.

Cei doi bărbați din România, prieteni din copilărie, munceau în construcții în Elveția și locuiau în Samstagern, într-o locuință închiriată de firma la care lucrau.

Într-o seară de la începutul lunii septembrie 2018, cei doi s-au apucat de băut când au ajuns acasă, însă atmosfera festivă s-a transformat în scandal, la un moment dat, iar bărbații s-au luat la bătaie, fiind despărțiți de un al treilea bărbat care locuia în același apartament.

În cursul nopții, când toată lumea dormea, bărbatul de 33 de ani s-a dus în camera prietenului din copilărie și l-a înjunghiat de 15 ori cu un cuțit. Arma nu a fost găsită până acum.

În absența probelor materiale directe, instanța și-a bazat verdictul pe indicii și declarații ale martorilor. Dintre cei trei judecători care alcătuiesc instanța, doi cred că nu există nicio îndoială că acuzatul este într-adevăr autorul infracțiunii. Al treilea judecător este de părere că indiciile nu sunt suficiente.

Inculpatul de 33 de ani nu avea antecedente penale. A ajuns în Elveția cu câteva luni înainte de crimă, cu ajutorul viitoarei victime. Cei doi erau prieteni de mult timp, dar ajungeau frecvent la dispute, pe fondul consumului de alcool.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri