Mărturii dramatice despre pasagerii avionului prăbușit în Indonezia. O familie urma să plece cu alt zbor dar și-a reprogramat cursa

Data actualizării: Data publicării:
familie in avionul prabusit in indonezia
Ratih Windania călătorea împreuna cu fiica Yumna (2 ani) şi nepotul său Athar Rizki Riawan (8 ani), după ce încheiaseră o vacanță de trei săptămâni și urmau să se întoarcă acasă. Foto: Twitter.com

Echipele de salvare indoneziene au localizat duminică cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prăbuşit sâmbătă în Marea Java, cu 62 de persoane la bord. Epava avionului a fost găsită la o adâncime de 23 de metri. Cinci persoane din aceeaşi familie, o femeie însărcinată şi tineri proaspăt căsătoriţi se numără printre victimele tragediei aviatice. 

Ministrul transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi, a confirmat duminică dimineață că de au fost găsite rămășițe umane, haine și resturi de metal între Insula Lancang și Insula Laki.

Poveștile dramatice ale rudelor prezintă detalii despre victimele tragediei. Imediat după anunțul că turnul de control a pierdut legătura cu aeronava, rude și cunoscuți au venit în aeroport pentru a afla vești.

Irfansyah a fost printre zecile de rude care s-au repezit la aeroportul Soekarno Hatta din Jakarta pentru a obține informații în urma accidentului, scrie Sky News. Sora sa, Ratih Windania, se află în avion.

Aceasta călătorea împreuna cu fiica Yumna (2 ani) şi nepotul său Athar Rizki Riawan (8 ani), după ce încheiaseră o vacanță de trei săptămâni și urmau să se întoarcă acasă. Windania, care era însărcinată în patru luni, a vizitat împreună cu copiii capitala Jakarta.

Aceștia ar fi trebuit să ia o cursă programată mai devreme, operată de aceeași companie aeriană, dar au schimbat în ultimul moment zborul.

În decembrie, Windania publicase o fotografie din avonul care i-a dus în Jakarta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Eu am fost cel care i-a condus la aeroport, i-am ajutat la check-in și cu bagajele... Încă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva”, a spus Irfansyah.

Un alt pasager din avion era Panca Widiya Nursanti, o profesoară care se întorcea după o vacanță în orașul natal Tegal.

Soțul ei Rafiq Yusuf Al Idrus a povestit ultimul contact pe care l-a avut cu ea. „M-a contactat prin WhatsApp la ora 2.05. Se urca deja în avion și a spus că condițiile meteorologice nu sunt bune. I-am spus: să te rogi mult, te rog.”

Căpitanul aeronavei, Afwan, în vârstă de 54 de ani, a plecat în grabă de acasă sâmbătă, în ziua în care avionul său s-a prăbuşit. Nepotul său a povestit pentru BBC Indonezia că pilotul s-a plâns că nu i se călcase cămaşa. Înainte de a pleca, pilotul le-a cerut iertare celor trei copii ai săi pentru că trebuie din nou să plece.

Proaspăt căsătoriţi, Ihsan şi Putri se deplasau la Kalimantan pentru a face o petrecere de nuntă pentru membri ai familiei lui Ihsan care locuiesc în Pontianak. „Planul era ca evenimentul să aibă loc sâmbăta viitoare”, spune fratele mai mic al lui Ihsan, Arwin Amru Hakim. Însă acum întreaga familie se pregătește pentru funeralii.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu aproape 30 de minute din cauza ploii abundente.

Scafandrii au descoperit resturile aeronavei la o adâncime de 23 de metri în Marea Java, inclusiv bucăți de fuselaj cu numerele de înregistrare ale avionului.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri