O maladie „misterioasă” și-a făcut apariția în Nigeria. Victimele mor în 24 de ore

Data publicării:
Doctori fara frontiere Ebola-AFP Mediafax Foto-CELLOU BINANI

FOTO: Mediafax Foto

Misterioasa boală a apărut la începutul săptămânii în orașul Ode-Irele din statul Ondo, în nord-vestul Nigeriei. Primele patru victime s-au îmbolnăvit între duminică și luni și au murit în 24 de ore. Autoritățile din Nigeria dau asigurări că misterioasa maladie nu s-a răspândit în afara orașului.

Un lider local a declarat că boala este urmarea „mâniei divine”, pentru că un grup de tineri ar fi pângărit altarul unei zeități a locului, Molokun.

Simptomele bolii sunt dureri de cap, pierderi de cunoștință și în greutate, tulburări de vedere, urmate de moartea în 24 de ore.

OMS a confirmat simptomele descrise și a anunțat că, din informațiile de care dispune, 13 din 14 cazuri de care are cunoștință s-au soldat cu deces. Au fost prelevate eșantioane de fluide corporale, care au fost trimise, sâmbătă, la spitalul universitar din Lagos, acolo unde sunt în curs de desfășurare analize.

Testele efectuate până în prezent nu au indicat prezența vreunui virus, în special Ebola. Febra hemoragică, de origine virală, a făcut peste 10.600 de victime cu precădere în trei țări din Africa de Vest: Liberia, Sierra Leone și Guineea.

În Nigeria nu s-a înregistrat o epidemie de Ebola. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri