Un turist rătăcit pe munte în SUA nu a răspuns la telefon salvatorilor pentru că nu cunoștea numărul

Data actualizării: Data publicării:
Mountains,creek,footbridge,tourist,forest
Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat care s-a pierdut în timpul unei excursii pe cel mai înalt munte din statul american Colorado a ignorat numeroase apeluri de la echipele de salvare pentru că ele veneau de la un număr pe care nu îl cunoștea, informează The Guardian, citând autoritățile americane.

Excursionistul a fost dat dispărut pe 18 octombrie, în jurul orei 8 seara, după ce nu s-a întors la cazare, a anunțat serviciul de salvare din comitatul Lake.

Numeroasele tentative de a-l contacta pe bărbat prin apeluri telefonice, mesaje text și mesageria vocală au fost sortite eșecului.

O echipă de salvare formată din cinci persoane a pornit să-l caute în "zonele probabile" de pe muntele Elbert (4.401 metri) în jurul orei 10 seara, însă a revenit după 5 ore fără să fi reușit să-l găsească pe bărbat. A doua echipă a plecat în următoare zi la 7 dimineața să-l caute în zonele în care excursioniștii se rătăcesc de obicei pe muntele din Colorado, însă a aflat la 9.30 că bărbatul s-a întors singur la cazare.

Acesta le-a spus autorităților că s-a pierdut odată cu lăsarea întunericului și că a încercat diferite rute încercând s-o găsească pe cea corectă, ajungând la mașina lui abia a doua zi dimineață, la peste 24 de ore de când plecase pe traseu.

Potrivit serviciului de salvare din comitatul Lake, bărbatul a spus că nici nu știa că este căutat. "Un detaliu notabil este că bărbatul căutat a ingnorat numeroase apeluri efecutate de noi întrucât nu recunoștea numărul de pe care era apelat", au adăugat autoritățile. "Dacă este în întârziere față de traseul anunțat și începi să primești telefoane de la un număr necunoscut, te rog răspunde la telefon. Ar putea fi serviciul de salvare care încearcă să confime că ești bine".

Peste 32 de ore au fost dedicate de autorități căutării bărbatului. Vestea că acesta a ignorat apelurile salvatorilor a declanșat o avalanșă de reacții furioase din partea cetățenilor. "Vă rugăm să aveți în vedere că un lucru care pare normal văzut în retrospectivă poate să nu fie evident pentru un om aflat într-un moment de rătăcire și panică", au răspuns autoritățile din comitatul Lake la comentarii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri