Primarul din Las Vegas cere redeschiderea orașului și respinge pericolul COVID-19: "Nu ne aflăm în China, suntem în Nevada"

Data actualizării: Data publicării:
cazinouri închise în Las Vegas, din cauza pandemiei de Covid-19
Mesaj la intrarea în oraş. Cetăţenii sunt îndemnaţi să păstreze distanţa socială. Foto: Getty Images

Carolyn Goodman, primarul din Las Vegas, a fost criticată după a anunțat într-un interviu acordat CNN că vrea deschiderea orașului, motivând că oamenii nu au locuri de muncă.

Goodman a cerut redeschiderea cazinourilor, a hotelurilor, a restaurantelor și a micilor afaceri, precum și a tuturor activităților conexe. "Vreau să se deschidă orașul", a spus ea.

Până acum, guvernatorul statului Nevada, Steve Sisolak, a spus că nu există o dată la care restricțiile s-ar putea ridica, aceasta fiind stabilită în funcție de evoluția epidemiei și indicațiile autorităților federale. Nevada are peste 4.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 172 de morți.

Carolyn Goodman, în calitate de primar al orașului Las Vegas, nu are jurisdicție asupra zonei Las Vegas Strip, care este situată în afara limitelor orașului, în comitatul Clark.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Primarul din Las Vegas a cerut redeschiderea activităților, spunând că mecanismul competiției se va ocupa singur de închiderea afacerilor sau activităților afectate de coronavirus. Caroyn Goodman a spus că ar trebui să fie decizia fiecărui om dacă vrea sau nu să intre într-un cazinou sau restaurant.

Goodman a adăugat că nu se poate ști cu exactitate dacă distanțarea socială funcționează sau nu fără un grup de control. "Ne-am oferit să fim un grup de control", a declarat Carolyn Goodman, însă a negat ulterior faptul că i-ar oferi pe cetățenii orașului Las Vegas drept grup de control.

La un moment dat, jurnalistul Anderson Cooper i-a prezentat un model privind răspândirea bolii creat de cercetătorii chinezi, însă Carolyn Goodman a spus că "nu ne aflăm în China, suntem în Las Vegas, Nevada".

Întrebat ce spune despre faptul că primarul din Las Vegas numește închiderea orașului "o nebunie", guvernatorul Sisolak a declarat că nu va răspunde acestor comentarii sau atacurilor la adresa lui.

Un sondaj efectuat de Associated Press-NORC, citat de USA Today, arată că majoritatea americanilor cred că ridicarea măsurilor de distanțare socială în viitorul apropiat nu ar fi o decizie sigură. Doar 12% dintre americani sunt de părere că restricțiile impuse de autoritățile locale sunt exagerate.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri