Primarul înlăturat al Melitopolului: Soldații ruși îi obligă pe profesori să predea în limba rusă

Data actualizării: Data publicării:
Soldații ruși îi obligă pe profesori să reia predarea în școli în limba rusă
Soldații ruși îi obligă pe profesori să reia predarea în școli în limba rusă. Foto: Profimedia Images

Primarul localităţii ucrainene Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de ruşi şi apoi înlăturat de la conducerea oraşului şi înlocuit cu un edil prorus, a acuzat joi că toate colegiile din oraş au fost obligate să se redeschidă cu predare în limba rusă.

„Astăzi (joi - n.r.), militarii ruşi îi obligă pe profesorii din Melitopol să ţină lecţii elevilor în limba rusă, începând cu 1 aprilie”, a anunţat Fedorov pe reţelele sociale, a relatat agenţia ucraineană Ukrinform, citată de EFE, potrivit Agerpres.

El a mai spus că Melitopol a avut probleme cu plata salariilor angajaţilor publici dat fiind faptul că Trezoreria a blocat transferurile de bani către oraş, situat în sudul ţării, între oraşul-port asediat Mariupol şi oraşul ocupat Herson.

Fedorov a mai declarat că trupele ruse au sechestrat trei cetăţeni israelieni, însă nu a oferit şi alte detalii despre identitatea acestor trei persoane şi nici despre momentul în care s-ar fi petrecut faptele.

La jumătatea lunii martie, trupele ruse au instalat-o la conducerea primăriei oraşului pe Galina Danilcenko, care a lansat un apel la locuitori să nu se opună ocupaţiei ruse pentru ca viaţa să poată reveni la normal.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri