Galerie Foto Prințesa Märtha Louise a Norvegiei renunță la îndatoririle regale pentru afacerile cu iubitul șaman, care spune că a înviat din morți

Data actualizării: Data publicării:
Prințesa Märtha Louise a Norvegiei
Prințesa Märtha Louise a Norvegiei și logodnicul ei, șamanul Durek Verrett FOTO: Getty Images

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a renunțat la îndatoririle regale pentru a se dedica afacerilor din sfera medicinei alternative pe care le are împreună cu logodnicul ei, un autoproclamat șaman.

Prințesa își păstrează titlul, dar renunță la îndatoririle oficiale, pentru a „crea o linie de demarcație mai clară” între viața privată și rolul în casa regală, potrivit BBC.

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei
Prințesa Märtha Louise a Norvegiei

Logodnicul ei, Durek Verrett, cetățean american, promovează teorii nefondate, sugerând inclusiv ideea potrivit căreia cancerul este o alegere.

Prințesa Märtha Louise nu mai participă la niciuna din acțiunile patronate de casa regală, pentru că ea și Verrett încearcă să „separe mai clar activitățile lor de cele ale Casei Regale”, a transmis palatul într-un comunicat de presă. Se mai precizează că regele Harald al V-lea a hotărât ca ea să-și păstreze titlul.

Ea și-a îndeplinit îndatoririle cu căldură, grijă și angajament profund”, se arată în comunicat.

În ciuda anunțului, regele Harald l-a descris pe Verrett ca fiind „un tip grozav și foarte amuzant”.

„Are mult umor și râdem mult cu el, chiar și în această perioadă dificilă”, le-a spus regele reporterilor norvegieni, lăsând totuși să se înțeleagă că nu este de acord cu practicile acestuia.

Într-o declarație separată, Prințesa Märtha Louise a spus că este „conștientă de importanța cunoștințelor bazate pe cercetare”, dar că crede că medicina alternativă poate fi „un supliment important pentru sprijinul medicinei convenționale”.

Prințesa Märtha Louise, în vârstă de 51 de ani, stârnește controverse în Norvegia de zeci de ani cu implicarea ei în medicina alternativă, inclusiv prin înființarea unei școli care își propunea să ajute oamenii „să intre în contact cu îngerii lor”. Ea a fost acuzată că și-a folosit titlul regal pentru a obține câștiguri mari.

În 2002, s-a căsătorit cu scriitorul și artistul norvegian Ari Behn, iar cuplul a avut trei fiice. Au divorțat în 2017, iar Behn, care a recunoscut că suferea de depresie, s-a sinucis în ziua de Crăciun, în 2019.

În iunie, prințesa Märtha Louise s-a logodit cu Verrett. Ea a anunțat că are o relație cu acesta într-o postare pe Instagram din 2019, prevenind potențialele critici.

Însă sinceritatea ei nu a ajutat prea mult. Cuplul nu este foarte agreat în Norvegia, iar Verrett este catalogat în diverse medii drept „șarlatan”, „escroc” și un teoretician al conspirației.

Fostul premier Erna Solberg i-a descris părerile ca fiind „foarte ciudate”, care „nu se bazează pe fapte reale”.

Durek Verrett, un afro-american, care spune că face parte din „a șasea generație de șamani” din familia sa, a susținut că a înviat din morți și că a prezis atacurile din 11 septembrie din SUA cu doi ani înainte ca acestea să aibă loc.

El a spus că, de fapt, rasismul stă la baza criticilor cu care se confruntă, subliniind că „nu s-a confruntat niciodată cu atât de mult rasism” ca în Norvegia. De asemenea, el s-a comparat cu personalități precum Albert Einstein și Thomas Edison, afirmând că „geniile” sunt „greșit înțelese”.

Un sondaj publicat în septembrie a arătat că doar 13% dintre norvegieni au considerat că Prințesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte Familia Regală în îndatoririle oficiale.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri