Putin susține că Rusia "nu are motive" și nici "interese" să lupte cu ţări NATO

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Putin susține că Rusia "nu are motive" și nici "interese" să lupte cu ţări NATO. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat duminică drept un ''nonsens total'' susținerea preşedintelui american Joe Biden în sensul că Rusia va ataca o ţară a NATO dacă va câştiga în Ucraina, scrie Reuters.

Joe Biden a avertizat în urmă cu câteva zile că, dacă Putin va fi victorios în Ucraina, Rusia va ataca o ţară a NATO, fără a oferi dovezi clare pentru această remarcă, menţionează Reuters.

"Este un total nonsens şi cred că preşedintele Biden înţelege acest lucru", a spus Putin într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică Rossiya, adăugând că a fost vorba de o încercare a liderului de la Casa Albă de a-şi justifica "politica eronată" faţă de Rusia.

"Rusia nu are motive, nu are interese - nici geopolitice, nici economice, politice ori militare - să lupte cu ţări NATO", a mai afirmat preşedintele rus, citat de Agerpres. 

Deblocarea finanţării pentru sprijinirea Ucrainei "nu mai poate aştepta" în faţa pericolului reprezentat de Vladimir Putin, a avertizat în 6 decebrie preşedintele Joe Biden, care s-a adresat Congresului american, înainte ca republicanii să blocheze un nou pachet de ajutor pentru Kiev.

Vorbind pe un ton solemn la Casa Albă, democratul a evocat clar ipoteza unui atac rus împotriva unei ţări membre NATO, ceea ce ar declanşa intrarea Statelor Unite în război şi, prin urmare, "soldaţi americani vor lupta cu soldaţi ruşi". O situaţie care nu există în prezent şi pe care Washingtonul nu şi-o doreşte, a insistat el.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri