Regele Charles spune că a plâns când a citit mesajele primite după diagnosticul de cancer

Data publicării:
Rishi Sunal îl salută pe regele Charles
Prima întâlnire a premierului Rishi Sunak cu regele Charles, după diagnosticul de cancer al monarhului. Foto: Profimedia Images

Regele Charles al Marii Britanii a mărturisit, miercuri, că „multele mesaje și felicitări minunate” pe care le-a primit după diagnosticul de cancer l-au făcut să plângă, conform BBC.

Monarhul în vârstă de 75 de ani, care a stat la Sandringham după prima şedinţă de tratament, a avut, miercuri, audienţa săptămânală, faţă în faţă, cu premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. A fost prima întâlnire faţă în faţă cu premierul de când Palatul Buckingham a anunţat că monarhul suferă de „o formă de cancer”.

Regele Charles a fost fotografiat primindu-l pe Rishi Sunak, fiind pentru prima dată când este văzut înapoi la locul de muncă de când şi-a dezvăluit diagnosticul de cancer. Fotografiile îl înfăţişează dând mâna cu Rishi Sunak în timp ce acesta sosise pentru audienţa de la Palatul Buckingham miercuri după-amiază. „Mă bucur să vă văd că arătaţi atât de bine”, i-a spus Sunak regelui.

„Totul este făcut cu oglinzi”, a glumit în replică regele, care a spus că mesajele şi felicitările care i-au fost trimise „l-au mișcat până la lacrimi”.

O cameră de filmat a înregistrat momentul în care Rishi Sunak a sosit în sala de audienţe a palatului şi, în timp ce se aşezau, regele a vorbit despre admiraţia sa pentru organizaţiile caritabile de luptă împotriva cancerului. Dar restul întâlnirii lor a avut loc în privat, ca de obicei.

La începutul după-amiezii, regele a participat la reuniunea lunară a Consiliului Coroanei (privy council - n. red.), un organism de consilieri ai monarhului, alcătuit în principal din politicieni de rang înalt din Camera Comunelor şi Camera Lorzilor.

Regele a stat la Sandringham, în Norfolk, după ce în urmă cu două săptămâni a făcut prima şedinţă de tratament împotriva cancerului, la Londra. Duminica trecută, regele a fost văzut zâmbind şi salutând curioşii înainte de a participa la o slujbă la biserică.

Reprezentanții de la Palatul Buckingham au anunţat, la începutul acestei luni, că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru o prostată mărită. Nu au făcute publice detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament. Într-o declaraţie făcută după anunţ, regele a transmis „mulţumiri din inimă” pentru mesajele de susţinere şi urările de bine primite.

La începutul acestei luni, la un eveniment la Catedrala din Salisbury, şi regina a vorbit pentru prima dată despre diagnosticul soţului ei. Ea i-a spus lui Ben Abbott, un paramedic de terapie intensivă: „Se simte extrem de bine în aceste circumstanţe. Este foarte emoţionat de toate scrisorile şi mesajele pe care publicul le-a trimis de peste tot. Asta este foarte încurajator”.

Anunţul că regele are cancer a fost urmat de o întoarcere rară în Marea Britanie a fiului cel mic, Prinţul Harry, care a venit din SUA şi şi-a vizitat tatăl.

Între timp, şi Prinţul William, fiul cel mare, care l-a asistat pe rege în îndeplinirea îndatoririlor regale, a vorbit pentru prima dată de la diagnosticarea tatălui său cu cancer la începutul acestei luni „Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, vă mulţumim”, a spus el, la sosirea la o gală pentru London Air Ambulance Service în centrul Londrei, pe 8 februarie. Tratamentul regelui pentru cancer a început ca pacient în ambulatoriu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri