Rusia, protest diplomatic împotriva Marii Britanii. Ministrul britanic al Apărării a spus că Putin are „complexul omului mic”

Data publicării:
putin 2
Vladimir Putin în taigaua siberiană. Foto: kremlin.ru

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova pentru a-i transmite un protest puternic împotriva declarațiilor „ofensatoare” ale oficialilor britanici, inclusiv cele despre o presupusă amenințare a Rusiei privind folosirea armei nucleare, scrie Reuters. Ministrul Apărării de la Londra declarase într-un interviu că Vladimir Putin suferă de „complexul omului mic”.

Ministerul rus de Externe a precizat că a mustrat-o pe ambasadoarea Deborah Bronnert pentru „declarațiile cu adevărat grosolane ale liderilor britanici la adresa Rusiei, a conducătorului ei, a autorităților, dar a poporului rus”, potrivit Reuters.

Ministerul i-a înmânat ambasadoarei un memorandum în care se arată că „retorica ofensatoare a autorităților britanice este de neacceptat. Într-o societate politicoasă, se cer scuze pentru astfel de declarații”.

Ministerul rus mai precizează că Rusia i-a transmis ambasadoarei că obiectează față de declarațiile britanice care conțin „informații intenționat false, în special despre «presupusa amenințare cu folosirea armei nucleare» a Rusiei”.

Ministerul britanic de Externe nu a răspuns deocamdată la protestul Rusiei.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat săptămâna aceasta într-un interviu la radio ca președintele rus Vladimir Putin are „complexul omului mic”, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, este „ca un comic - în fiecare săptămână face aceeași declarație, amenințând pe toată lumea cu bomba nucleară”.

Mai mult, săptămâna aceasta, premierul britanic Boris Johnson a spus că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie și că războiul este „exemplul perfect de masculinitate toxică”.

În replică, liderul de la Kremlin a indicat decizia fostului lider britanic Margaret Thatcher de a trimite trupe în Insulele Falkland, în 1982, declanșând războiul cu Argentina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri