Scoţienii boicotează Brexitul: „Boris Johnson acţionează ca un dictator”

Data actualizării: Data publicării:
PM Boris Johnson Visits Scotland To Pledge New Funding For Devolved Nations
FOTO: Jeff J Mitchell/Getty Images

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat miercuri că omologul său britanic Boris Johnson acţionează ca un dictator, în urma cererii acestuia de suspendare a Parlamentului, relatează BBC, citat de MEDIAFAX.

„Această mişcare nu este democratică. Este dictatură”, a declarat Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei. De asemenea, omoloaga lui Boris Johnson la Edinburgh l-a îndemnat pe Boris Johnson să convoace alegeri.

În urmă cu o săptămână, Nicola Sturgeon a declarat că Partidul Naţional Scoţian, pe care îl conduce, va lua în calcul orice variantă pentru blocarea în Parlament a procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat miercuri că i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie, pentru a nu bloca planul de ieşire al Regatului Unit din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie.
 
Scoţia a votat cu o majoritate covârşitoare pentru rămânerea în Uniunea Europeană la referendumul din 26 mai şi a încercat să se opună ieşirii Regatului din blocul european cu fiecare ocazie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri