Prigojin vrea o secțiune separată a frontului din Ucraina. Nicio zi fără să-l atace pe Șoigu: „Clovn”

Data actualizării: Data publicării:
Wagner Group Yevgeny Prigozhin Leader Threatens Russian Military Leaders
Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner. Foto: Profimedia Images

Evgheni Prigojin a declarat că grupul său Wagner ar continua să lupte în Ucraina dacă oamenii săi ar obține o secțiune separată a frontului, fără a fi nevoiți să depindă de „clovnii” care conduc forțele armate ruse, transmite Reuters.

Sărbătorindu-și joi cea de-a 62-a aniversare la o tabără de antrenament, Prigojin a confirmat, de asemenea, că oamenii săi vor părăsi în cele din urmă orașul Bahmut din estul Ucrainei pe 5 iunie, în urma predării acestuia armatei ruse. Mercenarii Wagner au capturat orașul devastat la sfârșitul lunii mai, după luni de lupte crâncene.

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% eșuat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el”, a declarat Prigozhin, cunoscut pentru comentariile sale tranșante, adesea însoțite de jigniri, cu privire la desfășurarea războiului.

Prigojin a declarat că oamenii săi se vor odihni în taberele din părțile Ucrainei controlate de Rusia timp de aproximativ o lună și apoi lucrurile se vor clarifica.

„A fost un an greu. Apoi vom vedea cum va fi”, a spus el.

Fondator al grupării Wagner, Evgheni Prigojin a devenit, în cele 15 luni de când Rusia a pornit războiul contra Ucrainei, cel mai vizibil membru al cercului apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri