Marea esplanadă din faţa Capitoliului va fi închisă în ziua învestirii lui Joe Biden

Data actualizării: Data publicării:
o femeie se uita dupa un gard de sarma la esplanada national mall din washington dc
Marea esplanadă "National Mall" din Washington DC, care era de obicei plină de oameni, va fi închisă cu ocazia învestirii lui Joe Biden. Foto: Profimedia Images

"National Mall", imensa esplanadă de la Capitoliul din Washington, va fi închisă publicului pe 20 ianuarie când va avea loc învestirea preşedintelui ales Joe Biden, au anunţat, vineri, autorităţile, justificând această măsură excepţională din motive de securitate, relatează AFP.

Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care, în mod tradiţional, se adună sute de mii de susţinători ai preşedintelui ales pentru a asista la depunerea jurământului. Acest eveniment care va avea loc pe 20 ianuarie, la prânz, marchează oficial începutul mandatului lui Joe Biden, transmite Agerpres.

Accesul la Mall va fi restricţionat în perioada 15-21 ianuarie şi, eventual, şi după aceea, a precizat într-un comunicat National Park Service, administraţia care gestionează terenurile federale din Statele Unite.

''Manifestaţiile vor fi limitate ca număr", iar cei care doresc să participe vor fi supuşi unui control de securitate înainte de a fi însoţiţi în locuri destinate exercitării libertăţii lor de expresie protejate de Constituţie, a adăugat agenţia federală.

''National Mall'' este o întindere vastă de peluze, care se întinde pe doi kilometri, de la Capitoliu până la Memorialul Abraham Lincoln. Pe laturile acestei esplanade se află principalele muzee şi numeroase clădiri oficiale ale capitalei americane.

De la asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, pe 6 ianuarie, Washingtonul se află sub măsuri de înaltă securitate.

Echipa lui Joe Biden şi primarul Washingtonului, Muriel Bowser, au cerut populaţiei americane să evite centrul oraşului Washington şi să urmărească ceremonia de învestire online sau la televizor.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri