EMA va face o recomandare cu privire la vaccinul Johnson & Johnson săptămâna viitoare

Data publicării:
un cadru medical cu viziera si masca extrage o doza de vaccin dintr-o fiola
Foto: GettyImages

Agenţia Europeană a Medicamentului va face publică o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson) săptămâna viitoare. Vaccinul a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge.

„EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă o acţiune de reglementare este necesară”, a declarat agenţia. Ea „prevede în prezent să publice o recomandare săptămâna viitoare”, rămânând deocamdată de opinia că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile de efecte secundare, scrie Agerpres.

Vaccinul monodoză produs de Johnson & Johnson este autorizat (sub numele de Janssen) în Uniunea Europeană, dar până acum nu a fost administrat.

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea EMA, luna trecută.

'În timp ce examinarea sa este în desfăşurare, EMA rămâne de opinia că avantajele vaccinului în prevenirea COVID-19 prevalează asupra riscurilor de efecte secundare', a precizat agenţia europeană.

Editor : Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri