Președintele Austriei, prins cu soția la restaurant, după ora închiderii

Data publicării:
alex
Foto: bundespraesident.at

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a fost prins de poliţie, alături de soţia sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei, după ora închiderii. Van der Bellen şi-a prezentat în mod public scuze duminică, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Președintele Van der Bellen a confirmat întâmplarea pentru cotidianul Kronen Zeitung şi şi-a prezentat scuze, explicând că purta o conversaţie cu soţia sa şi nu a băgat de seamă când a trecut timpul.

Poliţia a confirmat, de asemenea, că preşedintele Austriei a fost văzut în restaurant. Acesta consuma încă băuturi alcoolice împreună cu soţia sa, la o masă, atunci când poliţia a pătruns în local pentru o verificare de rutină. Restaurantul era oficial închis în momentul controlului poliţiei.

În Austria, barurile şi restaurantele pot ţine deschis doar până la ora 23:00. În caz contrar, patronii localurilor riscă amenzi drastice, de până la 30.000 de euro, conform unor legi noi legate de pandemia cu noul coronavirus.

"Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greşeală", a declarat preşedintele Van der Bellen pentru publicaţia Kronen Zeitung.

rest
Foto: krone.at

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri