Un intrus a reușit să intre noaptea în casa consilierului pentru securitate națională al lui Biden, deși era păzită de Secret Service

Data publicării:
Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joe Biden.
Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat, miercuri, că are „încredere totală” în Secret Service, serviciul care asigură securitatea demnitarilor americani, în ciuda faptului că s-a trezit cu un intrus în plină noapte la domiciliul său, deşi era păzit de agenţi, relatează Reuters, citat de news.ro

Secret Service a informat, marţi, că investighează un incident de securitate la locuinţa unui demnitar „protejat”, dar nu l-a numit pe Sullivan.

The Washington Post a relatat, însă, pe surse, că Jake Sullivan s-a trezit luna trecută, în plină noapte, cu un intrus în locuinţă, fără ca acesta să fi fost detectat de agenţii Secret Service care îi păzeau casa. 

Sullivan are alocată o echipă a Serviciului Secret care îl păzeşte 24 de ore din 24. Dar agenţii staţionaţi în faţa casei nu şi-au dat seama că un intrus a pătruns în locuinţa situată în cartierul West End din Washington, până când bărbatul nu a plecat deja, iar Sullivan a ieşit afară pentru a-i alerta pe agenţi.

Sullivan a refuzat, miercuri, să comenteze incidentul, dar a declarat că are „încredere totală” în Secret Service.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri