Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus, iar Lukașenko a vizitat o bază militară

Data actualizării: Data publicării:
tren cu echipament rusesc
Tren cu echipament rusesc. Foto: Profimedia Images

Un tren transportând trupe ruseşti şi echipamente a sosit în Belarus, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, informează Agerpres care citează Reuters. Totodată, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat, tot vineri, o bază militară unde sunt staţionate trupele ruse, a mai anunţat ministerul.

În timpul întâlnirii de la baza militară, Lukaşenko şi un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exerciţiile militare comune ale celor două ţări, a informat vineri Ministerul Apărării de la Mink.

"În acest stadiu, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile aşa cum a fost intenţionat", adaugă ministerul.

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia în timp ce cele două ţări îşi intensifică cooperarea militară.

Acest lucru a stârnit îngrijorarea că Belarus ar putea fi folosit ca post de lansare pentru a ataca Ucraina din nord, notează Reuters.

Minskul spune că nu va intra în război în Ucraina, dar Rusia a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie şi continuă să folosească spaţiul aerian belarus pentru lovituri de drone şi rachete, afirmă Kievul.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri