Whoopi Goldberg, suspendată două săptămâni de ABC News după ce a spus că Holocaustul "nu a fost despre rasă"

Data publicării:
Whoopi Goldberg a spus că Holocaustul este o problemă istorică între „două grupuri albe de oameni".
Whoopi Goldberg a spus că Holocaustul este o problemă istorică între „două grupuri albe de oameni". Foto: Getty Images

Actrița și prezentatoare de televiziune americană, Whoopi Goldberg a fost suspendată pentru două săptămâni de la un talk-show american după ce a spus că Holocaustul a implicat "două grupuri de albi", scrie BBC. Decizia a fost anunțată de ABC News.

Televiziunea ABC News a anunțat că Goldberg va fi suspendată din emisiune timp de două săptămâni după "comentariile sale greșite și dureroase".

Decizia a fost anunțată în condițiile în care actrița și vedeta TV a spus în cadrul emisiunii The View de la ABC că genocidul evreilor de către naziști "nu a fost o chestiune de rasă".

"Haideți să fim sinceri cu privire la aceste probleme. Holocaustul nu este despre rasă", a precizat Whoopi Goldberg. Apoi a adăugat că Holocaustul, care a ucis aproximativ șase milioane de evrei și alte cinci milioane de victime ca urmare a ideologiei rasiste a naziștilor, este despre "lipsa de umanitate a omului față de om", subliniind și că Holocaustul este o problemă istorică "între două grupuri albe de oameni", notează CNN.

Deși și-a cerut scuze ulterior și a încercat să își explice declarația, Whoopi Goldberg nu a făcut decât să provoace noi probleme și să continue remarcile considerate jignitoare.

Într-o notă adresată personalului marți seară, președintele ABC News, Kim Godwin, a scris: "Cu efect imediat, o suspend pe Whoopi Goldberg timp de două săptămâni pentru comentariile sale greșite și dureroase. Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am solicitat să reflecteze și să învețe care este impactul comentariilor sale. ABC News este solidar cu colegii noștri evrei, prietenii, familia și comunitățile. Aceste decizii nu sunt niciodată ușoare, dar sunt necesare. Săptămâna trecută tocmai observase la ABC News o atitudine amabilă, respectuoasă și transparentă. Comentariile lui Whoopi nu sunt aliniate cu acele valori”, a transmis Godwin.

Anunțul conducerii vine după ce marți Goldberg și-a cerut scuze public pentru a treia oară. "Ieri, în emisiune, m-am exprimat greșit", a spus ea în deschiderea talk-show-ului.

"[Holocaustul] este într-adevăr despre rasă, pentru că Hitler și naziștii îi considerau pe evrei ca fiind o rasă inferioară. Acum, cuvintele contează, iar ale mele nu fac excepție. Regret comentariile mele și mă corectez. De asemenea, sunt alături de poporul evreu", a transmis Whoopi Goldberg.

Actrița în vârstă de 66 de ani, câștigătoare a premiului Oscar, care participă la emisiunea The View din 2007, a făcut pentru prima dată aceste comentarii controversate în emisiunea de luni, în timp ce discuta despre interzicerea de către un consiliu școlar din Tennessee a unui roman grafic despre Holocaust, pe motiv că acesta prezenta nuditate, blasfemii și sinucideri.

Din cauza scandalului, ea a tramsmis un comunicat cu scuze câteva ore mai târziu. Dar luni seară, în cadrul emisiunii "The Late Show with Stephen Colbert" de pe CBS, în timp ce încerca să își clarifice afirmațiile, ea a spus că naziștii au mințit și că, de fapt, au avut probleme legate de etnie, nu de rasă, ceea ce a provocat și mai multe reacții.

Nu este prima dată când Goldberg face afirmații controversate.

Ea a declarat în 2009 că regizorul de film Roman Polanksi - care a pledat vinovat de "sex ilegal cu un minor" în 1977 - nu a fost vinovat de "viol". De asemenea, ea i-a luat apărarea lui Bill Cosby în timp ce acesta se confrunta cu acuzații de agresiune sexuală, înainte de a reveni asupra afirmațiilor sale pe fondul reacțiilor critice la declarația ei.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri