Video "Polițistele" care au dansat "găina" la o petrecere din Vaslui nu vor să spună de unde aveau uniformele. Ce riscă femeile

Data actualizării: Data publicării:
gaina
Două femei s-au îmbrăcat în uniforme reale de polițist și au dansat „găina” la o petrecere. Foto: Captură ecran/Vremea Nouă

Dosar penal în cazul celor două femei care au dansat "găina", îmbrăcate în uniforme de poliție. Polițiștii au descins luni la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui în căutarea "polițistelor" petrecărețe, dar nu le-au găsit. Spre seară, amandouă au ajuns la audieri. În ciuda insistențelor, femeile nu au vrut să spună de unde aveau hainele de poliție. Ele riscă să fie acuzate de uzurparea de calități oficiale. Potrivit informațiilor vremeanoua.ro, uniformele ar aparține unui polițist ieșit la pensie, invitat și el la petrecere.

Una dintre femei este din Vaslui și lucrează ca asistentă pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Nu era de serviciu și nici în oraș când au descins polițiștii la unitatea medicală. A doua femeie are 29 de ani, este din Iași și, spun martorii, ea ar fi adus recuzita de petrecere.

În fața polițiștilor, la audieri, niciuna dintre ele nu a vrut să spună de unde aveau uniformele de polițist. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că hainele de poliție aparţin Serviciului Rutier. Datorită unghiului de filmare, pe chipiu nu se observă însemnele autorității statului, însă acestea sunt vizibile pe uniformă, chiar pe braț. Dacă le-ar fi acoperit, femeile nu ar fi fost puse sub acuzare, scrie vremeanouă.ro. Aşa riscă să fie acuzate de uzurparea de calități oficiale.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Cu privire la o videofilmare apărută pe o rețea de socializare în care două femei apar îmbrăcate în articole de vestimentație specifice Poliției Române, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași. Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării. Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale", a transmis Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii urmează să stabilească dacă cele două femei s-au și folosit de funcția de polițist, ceea ce nu rezultă din imagini. În plus, persoana/persoanele care le-au împrumutat uniformele riscă să răspundă, la rândul lor, în faţa legii. Potrivit jurnaliştilor de la vremeanouă.ro, uniformele ar aparține unui polițist ieșit la pensie, invitat și el la petrecere.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri