Video Românii, campioni la distrus mașini închiriate: „Nu contează că e în lac sau că e jumătate daună totală: Așa am găsit-o în parcare”

Data actualizării: Data publicării:
masina
Românii, campioni la distrus mașini închiriate: „Nu contează că e în lac sau că e jumătate daună totală: Așa am găsit-o în parcare!”

Românii au grijă doar de mașinile personale. Dovadă că pe cele închiriate ajung de multe ori să le distrugă. Mașinile sunt înapoiate pline de gunoi, ori cu tapițeriile tăiate. Asta dacă nu le abandonează, spun reprezentanții firmelor care închiriază vehicule.

Cei care închiriază mașini spun că felul în care se comportă românii este unic în Europa.

Emil Voica - broker de închirieri auto: Dacă ne uităm la statistici, în principiu suntem de 6 ori mai predispuși să returnăm o mașină cu daune. Sunt mașini care cad în gropi, sunt mașini care cad în fundații de centrale eoliene, sunt oameni care își duc mașina în curte și uită că au săpat o temelie pentru casă, și găsesc mașina căzută în temelie, sunt oameni cărora le cade fânarul pe mașină. Orice pățește mașina, nu contează că e într-un lac, nu contează că e jumate daună totală `așa am găsit-o în parcare`. Nimeni nu își recunoaște vina!

De multe ori, spun cei care închiriază mașini, nici asigurările nu îi feresc de cheltuielile uriașe.

Emil Voica - broker de închirieri auto: Lumea crede despre asigurări că sunt un fel de cruce roșie universal valabilă, însă 9 din 10 daune nu sunt asigurabile. Nimeni nu îți va asigura o mașină unde șoferul e băut, nu îți va asigura o mașină unde tai bordul cu cuțit.

Unii șoferi confirmă, iubesc mașinile, însă doar dacă sunt ale lor.

-Cum ai grijă de ea?
-Încerc să na... bag bani în ea, să fac reparațiile când e nevoie, încerc să, nu știu, o spăl.
-Dar dacă ar fi vorba despre o mașină închiriată, ai ține la fel de mult la ea cum ții la mașina ta?
-Mai puțin că nu e a mea, nu plătesc eu taxele pe ea... na... normal!

-Dar dacă ai închiria o mașină, ai ține la fel de mult la ea cum ții la mașina ta?
-Cred că aș ține mai mult pentru că... penalizări.

Emil Voica - broker de închirieri auto: O să îți dau un exemplu și mai interesant, ca să înțelegi cum funcționează lucrurile și cât de atipice sunt. Un client returnează la aeroportul Otopeni o mașina super premium, în mașină plin de sticle de plastic goale. După 3 minute, motorul moare, nu se mai aprinde nimic, nu se mai întâmplă nimic. În sticlele de plastic fusese apă, pentru a nu mai face plinul, la final.

Pentru a preveni cheltuielile cu reparațiile, proprietarii percep o garanție, care variază între 150 și 200 de euro, însă, de cele mai multe ori, sumele nu acoperă daunele. Pentru astfel de practici, șoferii riscă sancțiuni aspre.

Bogdan Ghebaur - purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Astfel de situații pot fi încadrate ca un abuz de încredere, conform codului penal.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri