(P) Huawei P20 și Huawei P20 Pro vor primi până în primăvara anului următor un update de software

Data actualizării: Data publicării:
IFA 2019 Home Electronics And Appliances Trade Fair
FOTO: Getty Images

Huawei, compania chineză, este recunoscută pentru smartphone-urile lor cu performanțe excelente la prețuri cu până la două ori mai mici față de rivalii săi de top. Acest brand rămâne în continuare pe locul doi, după Samsung, depășind în totalitate compania americană, Apple Inc., din punct de vedere al vânzărilor.

Anul acesta în cadrul IFA Berlin, Huawei a lansat noul Huawei P30 Pro în două noi culori: Misty Lavander, un lila ce, spune Huawei, este inspirat de apusul de soare și Mystic Blue, un albastru ca cerul. Din punct de vedere al design-ului, Huawei rezolvă problema amprentelor de pe spatele dispozitivului, folosind un finisaj lucios în partea de sus a camerei de fotografiat și un finisaj mat în zona în care telefonul este ținut în mână. Acest aspect nu numai că este practic, dar este și estetic, conferind telefonului un design interesant, modern, dar în același timp și puțin elegant.

Fata de Huawei P20 Pro, Huawei P30 Pro, vine cu un chipset nou, funcții în plus pentru camera de fotografiat, dar cel mai important, vine cu sistemul de operare Android 10. Astfel, acestea sunt primele smartphone-uri ale Huawei ce vor primi acest update de software. Cu toate acestea, urmează însă ca și celelalte telefoane ale companiei să primească update-ul de software, cu Huawei P20 și Huawei P20 Pro primind această actualizare cel târziu în martie 2020.

Din acest punct de vedere, Huawei P20 Pro rămâne în continuare o alegere excelentă de smartphone, mai ales acum când prețul acestora scade odată cu lansarea noilor modele. Pentru a putea face o comparație, Huawei P30 Pro în culorile sale de bază, se găsește la eMAG la un preț de aproximativ 3700 de ron, în timp ce Huawei P20 Pro are, pe același site, un preț de aproximativ 2500 de ron.

Din punct de vedere al performanței este normal ca Huawei P30 Pro să fie mai bun decât predecesorul său, dar în rest diferențele nu sunt foarte mari, mai ales acum că Huawei P20 Pro primește și el a 10 a versiune de EMUI, sistemul de operare al celor de la Huawei. Volumul de smartphone-uri vândute a scăzut cu 3.3% față de anul trecut și va scădea în continuare până ce companiile producătoare vor veni cu tehnologii noi pe care utilizatorii chiar să le considere importante sau necesare. Până atunci, piața este saturată și nu prea are rost să investim mii de lei, de exemplu, pe Huawei P30 Pro, când putem să plătim mult mai puțini bani pe Huawei P20 Pro care face exact aceleași lucruri ca și succesorul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri