Dinamo-FCSB, 2-1. Incidente între suporteri la derby și momente de panică pe teren

Data actualizării: Data publicării:
suporteri derby dinamo fcsb
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Dinamo a învins, duminică, formaţia FCSB, cu scorul de 2 la 1, în etapa a XXV-a a Ligii I. FCSB a evoluat în inferioritate numerică de la finalul primei reprize. Meciul nu a fost lipsit de tensiuni și incidente.

Suporterii echipelor de fotbal FCSB şi Dinamo au provocat mai multe incidente înaintea şi după începerea derby-ului care se dispută duminică seară pe Arena Naţională din Capitală în cadrul etapei a 25-a a Ligii I.

Cu cinci minute înainte de fluierul de start al întâlnirii, dinspre galeria grupării roş-albastre, care este formată din aproximativ 7.000 de suporteri, au fost aruncate mai multe petarde şi fumigene în direcţia fanilor dinamovişti de la Tribuna a II-a, dar şi în terenul de joc. În acel moment, un grup de aproximativ 100 de suporteri dinamovişti au reuşit să spargă cordonul de securitate al stewarzilor şi s-au îndreptat spre peluza galeriei adverse. Au intervenit însă câteva zeci de jandarmi, oprind violenţele şi restabilind ordinea, relatează Agerpres.

Pentru a nu se repeta incidentele, între Peluza a II-a ocupată de fanii FCSB şi Tribuna a II-a au fost formate două cordoane de jandarmi.

Imediat după începerea partidei, fanii dinamovişti de la Tribuna a II-a au răspuns cu aceeaşi monedă aruncând cu petarde spre galeria roş-albastră. Organizatorii i-au atenţionat pe suporteri de câteva ori la staţia de amplificare a Arenei Naţionale să nu mai folosească materiale pirotehnice. Ulterior, în minutul 25, organizatorii au avertizat fanii că meciul va fi oprit dacă vor mai fi aruncate petarde în suprafaţa de joc.

La derby-ul de pe Arena Naţională din Capitală au asistat aproximativ 25.000 de spectatori.

Scorul la pauză era de 1-1. Sin (Dinamo) a marcat în minutul 37, iar Tănase a egalat, în minutul 45+9. În repriza a doua, în minutul 62, Lazăr a trimis în poartă din şapte metri o centrare pe jos a lui Sorescu și i-a adus pe dinamoviști în avantaj.

FCSB a evoluat în inferioritate din minutul 44, după eliminarea fundaşului Iulian Cristea. Urmăriți live text și live video, aici.

Momente de panică pe stadion

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Slavko Perovici de la Dinamo a fost lovit în faţă de Iulian Cristea de la FCSB, atacantul prăbuşindu-se pe teren, în minutul 44 al derbiului Ligii I.

Jucătorii celor două echipe au făcut semne disperate echipei medicale să intre pe teren. Două ambulanţe au ajuns foarte rapid la mijlocul terenul unde s-a produs accidentarea.

Cu sângele curgându-i din nas, sârbul a părăsit terenul conştient, pe targă, fiind transportat la spital. El a fost înocuit de Daniel Popa.

Arbitrul Feşnic i-a acordat iniţial cartonaşul galben lui Cristea, apoi a revenit asupra deciziei şi l-a eliminat. Meciul a fost întreurpt mai mult de cinci minute.

În repriza a doua, după ce s-a înscris, mai precis din minutul 63, arbitrul Horaţiu Feşnic a oprit meciul timp de 10 minute, pentru petarde şi alte obiecte aruncate pe teren.

Jucătorii celor două echipe au mers la vestiare cât timp a fost întreruptă partida.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri