O nouă speranță a tenisului românesc: Alexandru Coman, copilul-minune care la 14 ani a fost selecționat în echipa de Cupa Davis

Data actualizării: Data publicării:
alexandru coman tenis
Foto: Captură Youtube/ Tennis Stars

Tenismenul Alexandru Coman (14 ani) a fost convocat de căpitanul nejucător al naționalei României de tenis, Gabriel Trifu, pentru meciul cu China, din Cupa Davis, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată datorită rezultatelor foarte bune ale jucătorului din Craiova, care este pe primul loc în Europa, la categoria lui de vârstă. Meciul cu asiaticii are loc în weekendul 6-7 martie, la Piatra Neamț, iar dacă Alexandru Coman va fi trimis pe teren, va fi cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru țara noastă în Cupa Davis. „Visul meu este să fiu numărul 1 mondial şi să intru în istorie. Sper ca până la 25 de ani să ajung numărul 1 mondial. Cel mai mult îmi place Djokovic, pentru că nu renunţă, pentru că dă totul pe teren.” , a declarat Alexandru Coman.

Delia Coman, mama sportivului de 14 ani, a vorbit despre influența avută de Ion Țiriac asupra fiului ei. „Alex a fost invitat de domnul Țiriac să stea de vorbă cu el, după rezultatele obținute la Campionatele Europene U14, desfășurate la Most, în Cehia, acolo unde a luat medalia de aur și cea de bronz, în probele de dublu și de simplu.

Cum Alex nu pleacă nicăieri fără rachete, domnul Țiriac a vrut să îl vadă pe teren ce nivel de joc are. Pentru un copil, ceea ce a făcut domnul Țiriac reprezintă ceva deosebit… Un gest frumos, pe care orice copil l-ar aprecia și care reprezintă o motivație suplimentară.”, a spus Delia Coman, conform Libertatea.

Ion Țiriac, afirmație rară despre un jucător de tenis: „Are un forehand nu de nota 10, ci de 12!”

Este binecunoscut faptul că Ion Țiriac este un tip extrem de exigent. Președintele Federației Române de Tenis nu este genul de persoană care să aducă laude prea des celor din jur. Acest lucru a fost confirmat chiar de Simona Halep, care a dezvăluit că oricât de bine ar juca, omul de afaceri are mereu ceva de obiectat, scrie digisport.ro.

Anul trecut, Ion Țiriac a fost surprins în Complexul său de la Otopeni alături de Alexandru Coman, una dintre marile speranțe ale tenisului românesc. Omul de afaceri în vârstă de 80 de ani a fost surprins în pantaloni scurți, alături de jucător.

Mama lui Alexandru Coman a dezvăluit pentru sursa mai sus citată ce i-a spus Ion Țiriac „puștiului minune” al tenisului românesc după sesiunea de antrenament. Astfel, președintele FRT a făcut o afirmație care nu îl caracterizează.

„Din poziția în care ne aflam, nu auzeam prea bine discuțiile din teren, însă, la final, domnul Țiriac ne-a spus despre Alex că are o tehnică foarte bună, care depășește nivelul categoriei de vârstă 14 ani. S-a exprimat ceva de genul „are un forehand nu de nota 10, de 12…”. De asemenea, a apreciat calitatea serviciului unu al lui Alex, forța și plasamentul, punctând faptul că la serviciul doi este loc de îmbunătățire cu privire la kick și la efect.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri