Candidat la Primăria Sectorului 1, dintr-o glumă. Cine este arhitectul care vrea să se îmbogățească și să-și facă statuie

Data actualizării: Data publicării:
Tudor-Schinagel-Tubel-candidat-sector-1-si-echipa
Foto: Digi24

O campanie electorală de tot râsul, la propriu, asta ne promite un candidat la Primăria Sectorului 1. Și-a ales ca însemn electoral șlapul. Inedita campanie electorală a fost gândită și susținută de mai multe grupuri online formate din avocați, antreprenori și corporatiști. Tudor Schinagel este arhitect de profesie, iar prietenii îi spun „Tubel”. El vrea să fie primar pentru a se îmbogăți și ca să își facă o statuie în sector.

- Aici statuia mea și sus altă statuie, tot cu mine. Și asta să fie cu noi, care ne facem selfie cu statuia mea. De sus.

- Și mulți pârși pe jos.

În șlapi - simbolul său electoral - și însoțit mereu de un grup mare de susținători veseli, Tudor Schinagel povestește că ideea candidaturii a pornit ca o glumă.

- Cât se poate de mult umor. În ziua în care nu am râs suntem oameni pierduți.

Tudor Schinagel a strâns 2.300 de semnături, iar candidatura sa a fost depusă la Biroul Electoral de Circumscripție. Cum a reușit?

- Cohorte de enoriași vin să semneze pentru primarul lor. Pentru Tubel.

- Dă niște bani.

- Ia de aici niște 10 lei.

- O bere îi dăm?

- Cred că merită.

- Ia o bere de la domn primar. Un parizer cu muștar.

Un ingredient important în rețeta unei campanii electorale de succes este spotul electoral. Așa că împreună cu prietenii săi s-au apucat să-l filmeze.

- Nu ai aflat încă secretul îmbogățirii grabnice? Stop! Recomand. Tudor Schinagel - primar sector 1.

Tubel spune că are planuri mărețe pentru Primăria Sectorului 1.

- Cum intru în Primărie, primul lucru, dozatoare de șpriț. Pe fiecare nivel, fiecare etaj. Am vorbit de plaja de nudiști din Piața Victoriei. În sezonul rece, neapărat.

Candidatul are deja doi consilieri de nădejde pe care îi numește boieri de Sectorul 1. Ne arată că poate să se conformeaze și modei nepotismelor din politica românească.

- Eu vreau să lucrez la Primărie. Și mi-a promis că mă angajează și pe mine.

- Că suntem rude, de aia.

- Păi de aia. Că suntem rude.

În fața contracandidaților nu are nicio emoție.

- Cum ar arăta o dezbatere electorală cu Adriana Bahmuțeanu?

- Mamă! Șlapul contra plici. Cred că șlapul ar învinge.

De ce fac toate astea? Pentru că dintotdeauna doar bufonul a putut să spună cu adevărat neajunsurile conducătorilor și ale societății.

- Satira e folosită foarte des împotriva politicienilor, acum cine să mai facă satiră de politicieni, că teatrele sunt închise și am ieșit noi un pic și nu de politicieni, de un fenomen.

- Corect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri