Cătălin Dumitru Toma, omul care l-a învins pe Marian Oprișan: "Vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui"

Data actualizării: Data publicării:
Catalin Dumitru Toma in senat
Cătălin Dumitru Toma Foto: Senatul României
Din articol

Surpriză de proporții la alegerile locale din Vrancea. Potrivit numărătorii paralele, Marian Oprișan a pierdut conducerea consiliului județean Vrancea, după 20 de ani în care a deținut această funcție fără întrerupere. Pe prima poziție pentru șefia consiliul județean Vrancea se află candidatul PNL Cătălin Dumitru Toma. "Vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui", a transmis Cătălin Toma.

"Am cerut reverificarea buletinelor nule, dar dacă ne uităm la statistica de acum 4 ani, este același număr de buletine nule, la nivelul județului Vrancea. Cu toate acestea și noi am cerut reverificarea acestor buletine nule. În primă fază, noi avem șapte, ei trei, deci proporția se păstrează ca rezultat pe care deja îl cunoaștem, alianța PNL USR-PLUS învingătoare.

Dar înțelegem disperarea baronului, disperarea unui om care a condus județul nu de 20 de ani, a mai fost și vicepreședinte al CJ din 1996 până în 2000, deci are 24 de ani, mai avea puțîn și făcea nunta de argint, dar din fericire vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui.

La proporția pe care o avem, 153 - 156.000 de voturi, există aceste 10.000 de voturi nule, care arată că este o procedură greoaie și de aceea ar fi indicat votul electronic. Vom verifica, suntem în procedură de verificare, cu toate acestea, din sursele noastre, scorul va fi mai mare decât cel existent.

"Moștenirea grea" pe care Cătălin Toma susține că trebuie să o corecteze

"Eu sunt eu, el este "mama mea sunt eu". În Vrancea când spui Oprișan spui lipsa transparenței banului public, lipsa de investiții, spui un proiect european aproape eșuat. Trăim într-un județ în care viticultura era aproape cea mai importantă sursă de venit. CJ a investit 100.000 de euro. Este o rușine această administrație pesedistă. Lipsa unui spital județean care să asigure servicii de calitate, lipsa unor proiecte de infrastructură, lipsa unor investitori care să se regăsească într-un parc industrial. Sper, împreună cu administrația liberală, să avem și reușită".

Citește și: Mesajul de "adio" al lui Marian Oprișan, cel mai vechi „baron” PSD

Cine este Cătălin Dumitru Toma

Cătălin Dumitru Toma este senator liberal din 2016, după ce timp de opt ani a fost primar al comunei Jariștea în perioada 2008-2016. În Senat, este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene și membru în Comisia pentru Administraţia Publică si Organizarea Teritoriului. În vârstă de 42 de ani, el a urmat o filieră umanistă în cariera profesională. A absolvit în 1999 Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București, apoi a fost profesor și timp de doi ani și director-adjunct la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobești, Vrancea, liceu al cărui elev fusese.

În 2005 a făcut cursuri postuniversitare în Franța, iar în 2009 și-a luat licența în filologie la Facultatea de Limba si Literatura Română – specializare limba franceză - la Universitatea "Spiru Haret" din București. Are și un certificat de înalt funcționar public, pe care l-a obținut în 2012.

Activează de cel puțin zece ani în filiala PNL Vrancea. Între 2010 și 2014 a fost în organizația de tineret, iar din 2014 este membru în Consiliul Local Executiv al PNL Vrancea. În 2016 a preluat conducerea organizației județene a PNL.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri