Live

GLOBURILE DE AUR 2019. Lista câștigătorilor și surprizele

Data actualizării: Data publicării:
fOTO: Guliver/Getty Images

Globurile de Aur 2019 au venit cu o surpriză. În ciuda predicțiilor că filmul „A Star Is Born” al lui Bradley Cooper, în care actorul, regizor și scenarist, face pereche cu Lady Gaga, ar fi marele favorit, pelicula a plecat acasă doar cu premiul pentru cel mai bun cântec („Shallow”). În schimb, Rami Malek și „Bohemian Rhapsody” au fost câștigători, în ciuda controverselor stârnite. Însă marele câștigător al serii este filmul biografic „Green Book”, care a obținut trei premii.

„Bohemian Rhapsody” este cel mai bun film al anului în viziunea celor o sută de membri ai Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood. Iar Rami Malek, care îl interpretează pe Freddie Mercury, a primit Globul de Aur pentru rol principal masculi, spre marea surpriză a criticilor şi jurnaliştilor. Marele favorit era considerat „A Star is Born", cu Lady Gaga şi Bradley Cooper, însă acesta a obţinut doar premiul pentru cea mai bună melodie.


Chiar dacă prudenţa se menţine, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin ar trebui să meargă la „Roma” al mexicanului Alfonso Cuarón (premiat cu Oscar pentru „Gravity” în 2014), care concurează şi la categoria cel mai bun regizor. „Cuarón beneficiază de o avalanşă de critici elogioase pentru Roma şi, dacă ar fi să numim un favorit pentru această ediţie a Globurilor, acesta este”, a estimat Dergarabedian. La categoria „cel mai bun regizor”, mexicanul va concura cu veteranul Spike Lee („BlacKkKlansman”), dar şi cu Peter Farrelly („Green Book”), Adam McKay („Vice”) şi Bradley Cooper, însă şi pe site-ul specializat GoldDerby, şi la casele de pariuri, Cuarón îl întrece pe Bradley Cooper în ceea ce priveşte pronosticurile.

La categoria „cel mai bun actor într-o comedie/musical”, interpretarea lui Christian Bale, de nerecunoscut în rolul lui Dick Cheney, îi poate aduce acestuia un trofeu la Globurile de Aur.

Însă la categoria „cea mai bună comedie/musical”, Vice, care a divizat profund critica, va avea de înfruntat concurenţi cu greutate, precum pelicula Green Book, cu prestigiosul tandem Viggo Mortensen şi Mahershala Ali, The Favourite, cu trio-ul de actriţe Olivia Colman, Rachel Weisz şi Emma Stone, şi mult aşteptatul Mary Poppins Returns.

Emily Blunt, care preia rolul dădacei cu puteri magice, la 54 de ani după Julie Andrews, se va afla în competiţie cu Olivia Colman la categoria cea mai bună actriţă într-o comedie/musical. La aceaşi categorie, dedicată actorilor, duelul final se va da probabil între Christian Bale şi Mortensen, notează AFP.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează atât cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică, cât şi cele mai apreciate producţii pentru televiziune - din ce în ce mai populare şi, prin urmare, din ce în ce mai creative şi mai profitabile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Globurile de Aur 2024. Lista câștigătorilor. "Oppenheimer" desemnat cel mai bun film, serialul "Succession" a câştigat patru premii

Regizor român, premiat la Cannes. Filmul lui Alexandru Belc spune povestea de iubire dintre doi liceeni pe vremea comunismului

Premiile BAFTA 2021: Lista câștigătorilor. „Nomadland” a dominat gala, obținând patru trofee

Globurile de Aur 2021. Cine sunt favoriții și cum se va desfășura gala în acest an

Partenerii noștri