Live

Medicii și pacienții au la dispoziție o platformă pentru raportarea reacţiilor adverse după vaccinarea anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/George Călin

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că platforma pentru raportarea reacţiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcţională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse.

"Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziţia pacienţilor şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii noile fişe de raportare a reacţiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19", informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fişa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secţiunea - VACCINARE COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât şi prin modalităţile clasice de raportare - completarea fişei de reacţii adverse şi transmiterea acesteia către Direcţia Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului, precizează sursa citată.

Până acum, 980 de cadre medicale s-au imunizat  în prima zi de vaccinare anti-COVID în România și nu au fost raportate până acum reacții adverse. 

Prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ea a fost cea care a preluat primul pacient din țară confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Asistenta are 26 de ani lucrează de 4 ani la Institutul Matei Balş din Capitală. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00.

Editor : Alexandra Andronie

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Afganistanul a lansat o campanie de vaccinare a peste 11 milioane de copii împotriva poliomielitei

Vrei să te vaccinezi cu doza 4? Sună un prieten. Sau, preferabil, cinci. „Ministerul Sănătății s-a spălat pe mâini”

Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

De la 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie

Partenerii noștri