Live

VIDEO. Preot acuzat că a încercat să seducă o minoră chiar în timpul spovedaniei. Fata l-a înregistrat când își declara dragostea

Data actualizării: Data publicării:
Foto: biserica din Curcani. Captură Video

Polițiștii din Călărași verifică un preot acuzat de comportament indecent față de o minoră, chiar la sfânta spovedanie. Preotul slujește la biserica din comuna Curcani și a fost înregistrat când își declară dragostea pentru o copilă de 14 ani. Fata i-a povestit pățania mamei. În ajunul Paștelui, aceasta a sesizat organele de anchetă prin serviciul 112. Cazul a fost adus și la cunoștința Episcopiei Soloboziei și Călărașilor. Acum, comunitatea din Curcani fierbe și așteaptă deznodământul poveștii.

Preot: Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste așa... Nu știu cum să-ți zic... O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ți-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit așa prin biserică și mi-am auzit vorbe că, uite, părintele se uită la fata lui... Poate ai auzit și tu!
Copilă: Am auzit, da!
Preot: Bine, tu ești copil, dar... na. Și-am zis așa, să nu mai mă uit la tine. Dar... totuși. Parcă mă face să mă uit. Nu știu... ochii... Și... acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur așa, adică. Poate voiai să zici ceva și nu ai zis.
Copilă: A, nu!
Preot: Ba da!
Copilă: Nu!
Preot: Ba da, voiai să zici ceva.
Copilă: Nu voiam!
Preot: Sigur?
Copilă: Sigur!

Aceasta este conversația pe care preotul paroh din Curcani a avut-o cu o copilă de școală generală din comună chiar la sfânta spovedanie. Postat pe site-urile de socializare, dialogul dintre preot și copil s-a viralizat rapid și-a pus pe jar comunitatea din Curcani. De la Paște încoace, pe ulițe, la șuetă, la răspântii, părintele îndrăgostit e subiectul favorit de discuție.

Localnic: El e vinovat.
Jurnalist: Care e explicația dumneavoastră?
Localnic: Dacă e popă, e aia... ? Corect? Fiind fata minoră, e clar că preotul ar avea o deficiență.
Jurnalist:  Dar s-a îndrăgostit preotul Cătălin?
Localnic: Probabil! Asta-i treaba lui! Eu l-aș sancționa.
Localnic: Dacă aș fi părintele acelei fete l-aș... Nu l-ar mai cunoaște nici SMURD-ul.
Localnic: Dacă ar fi fiica lui, să se ia altcineva de ea, cum ar fi? Cum i-ar veni?
Localnic: Cum ar reacționa?
Localnic: Acum hai s-o luăm corect, nu? N-am nimic împotrivă nici cu unul, nici cu altul. Dar gândiți-vă că, atâta timp cât e o fată, o minoră, n-are nici 15 ani...
Jurnalist:  Mai aveți încredere să vă trimiteți soțiile la spovedanie, la biserică, la preotul Cătălin?
Localnic: Nu cred! Nu! Nu!

Localnică: Nu-i e rușine? Atunci de ce mai vine la biserică? Păi situația e dureroasă! Tragică vreau să zic! Eu l-aș da afară, l-aș dezbrăca și l-aș duce direct acolo, la... Ca să învețe lecția. Știți unde!
Jurnalist: Unde, doamnă?
Localnică: La mititica, să zic așa.

Localnic: Fata, când s-a dus să se spovedească acolo... Că el a mai avut o tentativă d-asta, altădată, cu fata asta!
Jurnalist: Preotul?
Localnic: Așa spune lumea, satul... Eu vă spun ce-am auzit! Iar când a spovedit-o acum, sâmbăta trecută, fata, dacă a știut, a avut telefonul și l-a pornit. Și ăla a început să... ce-a discutat, ce-a spus... E vocea lui. Așa că... Păi, frate, păcat. Că a obținut și el un post aici. Că să ocupi un post de ăsta durează mult... Care are bani dă, care nu... Uite, acum dă cu piciorul la toate alea.
Localnică: Păcat, că noi la părintele ăsta ne spovedim.
Jurnalist: V-ați spovedit la... ?
Localnică: Da, da!
Jurnalist: Dar nu v-a spus că vă iubește și pe dumneavoastră?
Localnică: Nu, nu! Păi nu vrea d-astea bătrâne!

Am vrut să aflăm și părerea primarului. Nu l-am găsit în momentul vizitei. Secretara primăriei ne-a transmis însă clar și scurt: „Și noi suntem la fel de... cu gura căscată, când am auzit ce s-a întâmplat Primăria n-are cu ce să vă ajute. Mergeți la preot!”

La biserică, poarta deschisă, ușa închisă. La streașină, steag de doliu, clopotul, mut. Nu l-am găsit. Din respect pentru familie, n-am încercat să-l contactăm și acasă. Până la finalizarea verificărilor demarate deja de Poliția Călărași, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al instituției, am ales, de asemenea, să protejăm identitatea și intimitatea copilei și a familiei sale. Polițiștii au semnalat cazul și Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu stătea pe strada alocată lui. Arhiepiscopia Tomisului face cercetări

Catastrofă la cea mai mare fermă de curcani. Gropi uriașe pentru sute de mii de păsări ucise din cauza gripei aviare

Focare de gripă aviară la două ferme de curcani din Brașov, unde sunt peste 100.000 de păsări

Cum se vor putea spovedi și împărtăși credincioșii după redeschiderea bisericilor? Vasile Bănescu: Sunt reguli firești

Partenerii noștri