Video Catastrofă la cea mai mare fermă de curcani. Gropi uriașe pentru sute de mii de păsări ucise din cauza gripei aviare

Data actualizării: Data publicării:
curcani sacrificati
Sute de mii de curcani sacrificați la ferme din Codlea. Foto: Captură video

Este alerta sanitară în județul Brașov după ce autoritățile au descoperit 3 focare de gripă aviară la fermele celui mai mare producător de carne de curcan din România. În total, 224.000 de păsări vor fi sacrificate la fermele din Codlea, anunță Brașov.net

În imaginile surprinse din dronă se observă gropi mari la doar câteva sute de metri de fermele de curcani unde ar fi aruncate leșurile păsărilor, notează Brașov.net.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primul focar de gripă aviară a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute, iar luni, ANSVSA a confirmat un al doilea focar de gripă aviară cu subtipul H5N1, tot la o fermă de curcani, de pe platforma zootehnică Codlea. Între timp, a fost descoperit în aceeași zonă un al treilea focar.

„Vorbim de trei focare, dar trei focare care sunt pe aceeași platformă, ceea ce este bine. Aceste focare au fost deja izolate cu ajutorul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliția Locală și din Codlea și din Dumbrăvița. Neștiind care este cauza exactă, pot apărea anumite surprize, dar până în acest moment, de la momentul declanșării, s-au făcut analize și s-au luat probe și de la celelalte ferme de pe platformă și rezultatul este negativ. Pe cele trei focare, vorbim de un efectiv în jur de 224.000 de păsări care vor fi eutanasiate și îngropate”, a declarat Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov.

Accesul pe platforma industrială unde funcționează fermele de curcani este restricționat, iar mașinile care intră și ies din acest perimetru sunt dezinfectate cu substanțe speciale.

În zonă funcționează nouă exploatații de păsări, dar testele făcute de medicii sanitar-veterinari au arătat existența virusului doar la curcani.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri