Live

VIDEO. Primul sector de drum express din România, Craiova - Pitești, a fost deschis circulației

Data publicării:
Primul lot al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Circulaţia pe lotul 1, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Piteşti (DEx 12), s-a deschis joi, acesta fiind primul sector de drum expres din România, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

"Lucrările au fost finalizate cu o lună mai devreme faţă de termenul contractual. Cu o lungime de 18,5 km (Robăneşti - Piatra-Olt), acest lot al DEx 12 va asigura şi ocolirea oraşului Balş. Evitarea tranzitării localităţii va scurta timpul de deplasare pe relaţia Craiova, va elimina aglomeraţia din oraş şi va creşte gradul de siguranţă rutieră în zonă", a notat Grindeanu.

Potrivit şefului de la Transporturi, în luna iunie va fi deschisă circulaţia şi pe lotul 2 (conform graficului de lucrări), între Piatra - Olt şi Valea Mare, pe distanţa de 21,35 km.

"Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje şi disconfort", a adăugat acesta.

Cele două loturi ale tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti au o lungime totală de 39,85 km, iar construcţia lor a început în luna septembrie 2019.

Proiectul Drumului Expres Craiova-Piteşti (DEx 12) a fost lansat în anul 2017 şi este finanţat din bani europeni (POIM 2014-2021).

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu e sigur că banii din PNRR pentru infrastructura rutieră vor fi folosiți integral. „Am semne de întrebare pe zona CFR”

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei București

Ciolacu: Autostrada Comarnic-Braşov se va face în parteneriat public-privat, fiindcă sunt în jur de 4-5 miliarde de euro

Grindeanu: Cheia localelor este să se aleagă oameni care să ţină legătura cu Guvernul pentru investiţii

Partenerii noștri