Live

Fosta avocată a Melaniei Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din Slovenia

Data publicării:
Natasa Pirc Musar promite să fie un preşedinte vocal. Foto: Profimedia Images

Fosta prezentatoare de televiziune Natasa Pirc Musar, care a reprezentat ca avocată şi interesele Melaniei Trump, a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Slovenia, în faţa conservatorului Anze Logar, arată rezultatele preliminare ale scrutinului, informează Agerpres.

După numărarea a aproape 90% dintre voturi, Natasa Pirc Musar are o cotă de 54%, în timp ce rivalul ei se situează la 46%.

În vârstă de 54 de ani, Natasa Pirc Musar va deveni prima femeie preşedinte din istoria Sloveniei. Aceasta a fost susţinută de partidul de centru-stânga din Slovenia, în timp ce rivalul ei, un fost ministru de externe, a primit susţinerea conservatorilor.

Natasa Pirc Musar a devenit cunoscută în Slovenia mai întâi ca prezentatoare TV la principalul post de ştiri al ţării. Apoi a obţinut un doctorat în drept, iar cel mai faimos client pe care l-a avut a fost fosta primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, la rândul ei de origine slovenă.

În calitate de avocat al Melaniei Trump, Natasa Pirc Musar s-a asigurat că numele ei nu va fi folosit în campanii de marketing de alte companii.

Deşi rolul preşedintelui în Slovenia este unul limitat, Natasa Pirc Musar a declarat că va fi un preşedinte "vocal".

Principalul scop declarat al acesteia este apropierea Sloveniei de principiile de bază ale Uniunii Europene.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un hotel din Ljubljana va scoate la licitație patul pe care a dormit Cristiano Ronaldo

Slovenia l-ar putea sprijini pe Iohannis la NATO. Iniţial anunţase că-l susţine pe Rutte, acum analizează „serios” ambele candidaturi

Slovenia expulzează un diplomat rus pentru spionaj

Melania Trump dă de înțeles că va reveni în campania electorală la brațul lui Trump, cu un mesaj misterios: „Stați pe recepție”

Partenerii noștri