Fosta avocată a Melaniei Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din Slovenia

Data publicării:
Slovenian Presidential Elections 2022 - 13 Nov 2022
Natasa Pirc Musar promite să fie un preşedinte vocal. Foto: Profimedia Images

Fosta prezentatoare de televiziune Natasa Pirc Musar, care a reprezentat ca avocată şi interesele Melaniei Trump, a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Slovenia, în faţa conservatorului Anze Logar, arată rezultatele preliminare ale scrutinului, informează Agerpres.

După numărarea a aproape 90% dintre voturi, Natasa Pirc Musar are o cotă de 54%, în timp ce rivalul ei se situează la 46%.

În vârstă de 54 de ani, Natasa Pirc Musar va deveni prima femeie preşedinte din istoria Sloveniei. Aceasta a fost susţinută de partidul de centru-stânga din Slovenia, în timp ce rivalul ei, un fost ministru de externe, a primit susţinerea conservatorilor.

Natasa Pirc Musar a devenit cunoscută în Slovenia mai întâi ca prezentatoare TV la principalul post de ştiri al ţării. Apoi a obţinut un doctorat în drept, iar cel mai faimos client pe care l-a avut a fost fosta primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, la rândul ei de origine slovenă.

În calitate de avocat al Melaniei Trump, Natasa Pirc Musar s-a asigurat că numele ei nu va fi folosit în campanii de marketing de alte companii.

Deşi rolul preşedintelui în Slovenia este unul limitat, Natasa Pirc Musar a declarat că va fi un preşedinte "vocal".

Principalul scop declarat al acesteia este apropierea Sloveniei de principiile de bază ale Uniunii Europene.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri