Live

A murit inventatorul comenzilor "Cut", "Copy" și "Paste"

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Larry Tesler, un informatician faimos de la începutul erei computerelor personale, a murit la 74 de ani. Datorită inovațiilor sale, printre care se află și comenzile "Cut", "Copy" și "Paste", computerele personale au devenit atât de ușor de folosit.

Tesler a lucrat în Silicon Valley la începutul anilor '60, într-o perioadă în care computerele erau inaccesibile pentru majoritatea oamenilor, informează BBC.

Compania Xerox, unde Tesler a petrecut o parte din cariera sa, a transmis un mesaj pe Twitter. "Inventatorul funcțiilor cut/copy & paste, find & replace, printre altele, a fost fostul informatician Xerox Larry Tesler", a scris compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, și a studiat la Universitatea Stanford. După absolvire, s-a specializat în design de interfețe grafice, încercând să facă computerele mai prietenoase cu utilizatorul.

Și-a început cariera la Xerox, iar apoi a trecut la Apple. Ulterior, și-a pornit propriul start-up, dar a mai lucrat perioade scurte și pentru Amazon și Yahoo.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marile branduri din modă folosesc tot mai des modele virtuale. Fotomodelele umane se plâng că sunt chemate la scanări, nu la pictoriale

Cum funcționa primul computer din lume, vechi de 2.000 de ani. Descoperirea care schimbă tot ce știam despre tehnologie

Ecranul albastru, coșmarul utilizatorilor de computere, devine negru în Windows 11

Telescopul Hubble s-a defectat: unul din computerele de la bord, din anii 80, dă erori. Anunțul NASA

Partenerii noștri