Live

Povestea femeii de 99 de ani din Croația, care s-a vindecat de Covid. Mesajul transmis după ieșirea din spital

Data publicării:
Margareta Kranjcec a scăpat de Covid la cei 99 de ani și spune că se simte bine. Foto: Profimedia Images

O femeie în vârstă de 99 de ani, care contractase noul coronavirus, a reuşit să învingă boala după ce a stat internată în spital timp de trei săptămâni. Bătrâna din Croația a transmis că se simte bine și că se bucură că s-a terminat această experiență. 

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a fost internată la sfârşitul lunii octombrie după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat pentru AFP că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani care nu avea simptome.

Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. "Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus", a adăugat Ljubic Mlinac. "Este o veste atât de bună" în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine, mai scrie sursa citată. 

"S-a terminat, mă simt bine", a declarat ea pentru o publicația din Croația.

Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a raportat circa 140.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 2.000 de decese asociate noului coronavirus.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele Croației vrea să se auto-desemneze premier după alegeri. I-a numit „țărani analfabeți” pe judecătorii care l-au contrazis

Croaţia şi România sunt singurele ţări din UE care sancţionează prostituatele, spune Avocatul Poporului de la Zagreb

Cel mai mic oraș din lume are doar 100 de metri lungime, 30 de locuitori permanenți și se află în Europa

Charles Michel: Extinderea UE va proteja Balcanii de Vest de influențe maligne

Partenerii noștri