Live

Rusia: Statele Unite pregătesc o intervenţie militară în Venezuela

Data publicării:

Rusia consideră că Statele Unite pregătesc o intervenţie militară în Venezuela, conform lui Nikolai Patrushev, Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenţia RIA, scrie Reuters.

FOTO: Gulliver/ Getty Images
Patrushev a afirmat, de asemenea, conform Interfax, că Rusia a fost de acord cu o propunere a Washingtonului privind consultări asupra situaţiei din Venezuela, un aliat apropiat al Moscovei, însă Statele Unite au amânat aceste discuţii folosindu-se de pretexte inventate.
 
Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marţi pentru a discuta despre situaţia din Venezuela, după un weekend marcat de violenţe în ţară, la cererea SUA.
 
Statele Unite au impus luni noi sancţiuni împotriva Venezuelei şi au cerut blocarea activelor companiei petroliere de stat PDVSA, în urma violenţelor soldate cu victime care au blocat intrarea ajutoarelor alimentare în ţară, la sfârşitul săptămânii trecute.
 
Sursa: news.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cât de mult îi afectează pe ruși noile sancțiuni impuse de SUA. Care sunt „opțiunile nucleare” financiare ale Occidentului

Joe Biden: Vladimir Putin e un „killer” care „va plăti” pentru implicarea în alegerile din SUA. Moscova: Îl ataci pe Putin, ataci Rusia

Venezuela lansează bancnota de 1 milion de bolivari, însă hiperinflația o face să fie aproape lipsită de valoare

Parlamentul venezuelean, controlat de Nicolas Maduro, cere expulzarea ambasadoarei Uniunii Europene

Partenerii noștri