Live

Cel mai sângeros criminal din Germania a dezvăluit motivul pentru care și-a ucis victimele

Data actualizării: Data publicării:

Cel mai sângeros criminal în serie din istoria postbelică a Germaniei şi-a recunoscut faptele. În faţa judecătorilor, bărbatul, fost asistent medical, a mărturisit că a ucis 100 de pacienţi pe care îi avea în grijă. A vorbit şi despre motivele care l-au împins să comită aceste crime teribile: plictiseala sau dorinţa de a-şi impresiona colegii cu manevrele de resuscitare făcute pacienţilor. Acesta este cel de-al treilea proces care se deschide pe numele său. Bărbatul are deja o condamnare pe viaţă pentru două dintre crimele pe care le-a comis.

Fostul asistent medical, în vârstă de 41 de ani, nu a îndrăznit să dea ochii cu judecătorii şi acuzatorii. A intrat în sala de judecată ascunzându-şi privirea cu un dosar. Acuzaţiile care i se aduc sunt înfiorătoare - a ucis zeci de pacienţi pe care îi avea în grijă.

Melanie Bitter, purtător de cuvânt tribunal: Niels Hoegel este acuzat de 100 de crime. Credem că a abuzat de poziţia sa profesională pentru a le administra pacienţilor săi medicamente care nu le erau prescrise pentru a-şi exersa manevrele de resuscitare. Scopul său, potrivit procurorului, era de a se face remarcat profesional în astfel de situaţii.

Timp de 6 ani, nimeni nu şi-a dat seama de ce se întâmplă. A fost prins în 2005 când injecta un medicament neprescris unuia dintre pacienţi. Deja 130 de oameni muriseră sub supravegherea sa.

Frank Brinkers, fiul uneia dintre victime: În mod cert, pentru mine este important să aflu ce s-a întâmplat şi, dacă este posibil, acest om să primească o pedeapsă justă. Când acest proces se va încheia, vrem să lăsăm totul în urma noastră, să ne liniştim.

Benjamin Grunst, avocat: Pentru mulţi ani, (clientul meu, n.r.) a crezut că a fost o moarte din cauze naturale. Acum aflăm că a fost cel mai probabil vorba de o crimă. Este tulburător.

Criminalul care și-a recunoscut acum faptele a fost condamnat, în 2008, la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi, în 2015, într-un alt proces, a primit închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat pentru două omucideri şi două tentative de omor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai mare criminal în serie al Germaniei post-naziste și-a aflat pedeapsa. Niels Högel ar fi ucis, de fapt, peste 200 de oameni

Niels Högel, cel mai prolific criminal în serie din Germania postbelică a fost condamnat definitiv. Ar fi ucis peste 300 de oameni

Cel mai sângeros criminal în serie al Germaniei este bănuit că a ucis 300 de oameni

Mesajul celui mai sângeros criminal din Germania postbelică pentru familiile victimelor sale

Partenerii noștri