Cel mai sângeros criminal din Germania a dezvăluit motivul pentru care și-a ucis victimele

Data actualizării: Data publicării:
Niels Hoegel

Cel mai sângeros criminal în serie din istoria postbelică a Germaniei şi-a recunoscut faptele. În faţa judecătorilor, bărbatul, fost asistent medical, a mărturisit că a ucis 100 de pacienţi pe care îi avea în grijă. A vorbit şi despre motivele care l-au împins să comită aceste crime teribile: plictiseala sau dorinţa de a-şi impresiona colegii cu manevrele de resuscitare făcute pacienţilor. Acesta este cel de-al treilea proces care se deschide pe numele său. Bărbatul are deja o condamnare pe viaţă pentru două dintre crimele pe care le-a comis.

Fostul asistent medical, în vârstă de 41 de ani, nu a îndrăznit să dea ochii cu judecătorii şi acuzatorii. A intrat în sala de judecată ascunzându-şi privirea cu un dosar. Acuzaţiile care i se aduc sunt înfiorătoare - a ucis zeci de pacienţi pe care îi avea în grijă.

Melanie Bitter, purtător de cuvânt tribunal: Niels Hoegel este acuzat de 100 de crime. Credem că a abuzat de poziţia sa profesională pentru a le administra pacienţilor săi medicamente care nu le erau prescrise pentru a-şi exersa manevrele de resuscitare. Scopul său, potrivit procurorului, era de a se face remarcat profesional în astfel de situaţii.

Timp de 6 ani, nimeni nu şi-a dat seama de ce se întâmplă. A fost prins în 2005 când injecta un medicament neprescris unuia dintre pacienţi. Deja 130 de oameni muriseră sub supravegherea sa.

Frank Brinkers, fiul uneia dintre victime: În mod cert, pentru mine este important să aflu ce s-a întâmplat şi, dacă este posibil, acest om să primească o pedeapsă justă. Când acest proces se va încheia, vrem să lăsăm totul în urma noastră, să ne liniştim.

Benjamin Grunst, avocat: Pentru mulţi ani, (clientul meu, n.r.) a crezut că a fost o moarte din cauze naturale. Acum aflăm că a fost cel mai probabil vorba de o crimă. Este tulburător.

Criminalul care și-a recunoscut acum faptele a fost condamnat, în 2008, la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi, în 2015, într-un alt proces, a primit închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat pentru două omucideri şi două tentative de omor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri